AÖL sınavı iptal mi oldu? AÖL sınav sonuçları neden açıklanmadı? Ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan Açık Lise sınav takvimine göre, AÖL sonuçlarının 17 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçların açıklanmamasıyla birlikte akıllara "AÖL sınavı iptal mi oldu?" sorusu geldi. Şimdi sınava katılım sağlayan on binlerce kişi AÖL sınav sonuçları neden açıklanmadı sorusuna dair bir açıklama yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2020, 18:49 Güncelleme 18 Ağustos 2020, 18:49
AÖL sınavı iptal mi oldu? AÖL sınav sonuçları neden açıklanmadı? Ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

AÖL sınavı iptal mi oldu ve AÖL sınav sonuçları neden açıklanmadı şeklindeki sorular, sınava katılım sağlayan adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Sonuçlar açıklandığında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle öğrenilebilecek. AÖL kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos tarihinde başlayacak. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

AÖL SINAV SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANDI MI?

Sonuçların dün açıklanması bekleniyordu. MEB Açık Lise AÖL sonuçları henüz duyurulmadı. Sınavın iptal olduğuna dair bir bilgi de paylaşılmadı. Ne zaman ve saat kaçta açıklanacağına dair henüz bir açıklama da yapılmadı. MEB tarafından açıklama geldiği takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

AÖL SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sayfası üzerinden adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak AÖL 2 .dönem sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ!

2020-2021 AÖL 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 24 Ağustos-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

2020-2021 AÖL 1. Dönem Sınavı Giriş Belgeleri 2 Aralık 2020 tarihinde yayınlanacak.

2020-2021 AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olup sonuç açıklanma tarihi daha sonra açıklanacak.

AÖL'DEN DUYURU

Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistemle yapılan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı dönem sınavları ertelenmişti.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bakanlık makamının, 7327427 sayı ve 02.06.2020 tarihli onayı doğrultusunda, Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olan öğrencilerimizden;

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3. Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verilecektir.

Kredi verilecek öğrencilerimizin herhangi bir iş ve işlem yapmasına gerek yoktur.

Öğrencilerimizin kayıtları otomatik olarak bakanlığımız tarafından yenilenip, sistem tarafından ders atamaları yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ders atamaları, sistem tarafından, dönemlere göre sıralı olarak, zorunlu derslerinden başlayarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz seçilen bu derslerden başarılı sayılacaktır.

Yukarıda belirtilen iş ve işlemler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem (2019-2) sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması nedeniyle eylül ayı içerisinde tamamlanacaktır.