İşte CHP'li İBB'nin hizmet anlayışı: İçkiye kaynak var, engelliye yok!

CHP’li Ekrem İmamoğlu, tekerlekli sandalye ile engelli ve bebek malzemesi ihalesini ‘kaynakların verimli kullanılması’ ilkesi gereği ihale komisyonu kararıyla iptal ettirdi. Ancak aynı İBB içkili yemeğe kaynak bulmuş, hatta 62 içki şişesinin açımına 50 liradan toplamda 3 bin 115 lira ödeme yaptığı da ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada, bu ihale iptaliyle ilgili CHP’li İBB’nin ‘içkiye kaynağı var, ama engelliye kaynak yok’ diye tepki gösterildi. Sabah Gazetesi'nden Damla Kaya'nın özel haberi...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2020, 15:48 Güncelleme 16 Ağustos 2020, 18:06
İşte CHP’li İBB’nin hizmet anlayışı: İçkiye kaynak var, engelliye yok!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu, tekerlekli sandalye ile engelli ve bebek malzemesi ihalesi açılacağını duyurdu. Bu ihalenin 7 Temmuz 2020 tarihinde yapılacağı, 219 akülü tekerlekli sandalye modeli, şişme minder, baklava dilimli havalı yatak, tekerlekli yürüteç, bebek park yatağı ve bebek masa sandalyeleri alınacağı da ifade edildi. CHP'li İBB, tekerlekli sandalye ile engelli ve bebek malzemesi ihalesinin yapılacağı 10 Ağustos 2020 tarihinde ihalenin iptal edildiğini bildirdi.

TEKERLEKLİ SANDALYE VE BEBEK MALZEMESİ ALIMINDA BAHANE

İhalenin iptal gerekçesi olarak CHP'li İBB, tekerlekli sandalye ile engelli ve bebek malzemesi alımı ihalesinde, "Geçerli tüm teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde olduğundan kamu ihale kanununun 5. maddesinin 'kaynakların verimli kullanılması' ilkesi gereği ihale komisyonu tarafından ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir" denildi.

İÇKİYE KAYNAK VAR, ENGELLİYE YOK

Ancak engelliler için alınacak tekerlekli sandalye ya da bebek yürüteçlerine kaynakların verimli kullanılması bahanesiyle ihaleyi iptal ettirmesi akla CHP'li İBB'nin 62 şişe şampanya alımını getirdi. Bilindiği üzere İBB 62 şişe içkiye ne kadar ödediğini bildirmemiş ancak içkinin şişe başı açımına 50 lira ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Hatta İBB'nin 62 içki şişesi için 3 bin 115 lira ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada, bu ihale iptaliyle ilgili CHP'li İBB'nin 'içkiye kaynağı var, ama engelliye kaynak yok' diye tepki gösterildiği görüldü.

Sabah/ Damla Kaya