Son dakika: MEB ve Bilim Kurulu okul açılma tarihi kararı nedir? Okullar açılacak mı, açılmayacak mı?

Okulların açılıp açılmama durumuna dair önerinin verileceği Bilim Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıdan hangi kararın çıkacağı ise merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararı öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, MEB ve Bilim Kurulu okul açılma tarihi kararı nedir? Okullar açılacak mı, açılmayacak mı? İşte konu hakkında son dakika gelişmeleri ve detaylar...

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2020, 19:14 Güncelleme 12 Ağustos 2020, 21:18
Son dakika: MEB ve Bilim Kurulu okul açılma tarihi kararı nedir? Okullar açılacak mı, açılmayacak mı?

İÇİNDEKİLER

MEB ve Bilim Kurulu okul açılma tarihi, milyonlar tarafından heyecanla bekleniyor. Bilindiği üzere koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda uzaktan eğitime geçilmişti. Bugün Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı. Kararın ardından alınan kararlar ise merak konusu oldu. Peki, MEB ve Bilim Kurulu okul açılma tarihi kararı nedir? Okullar açılacak mı, açılmayacak mı? İşte detaylar...

MEB VE BİLİM KURULU OKUL AÇILMA TARİHİ KARARI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek." ifadelerini kullandı.

MEB'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Okulların açılış tarihiyle ilgili MEB'den gelen açıklamada " 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PLANLAMASI NASILDI?

MEB, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurmuştu.

Buna göre, eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül 2020 arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

BAKAN SELÇUK'TAN 'MASKE' UYARISI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüste çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak. Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı maskesiz görmek üzücü. 'Okulları birlikte açacağız' diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?"