Nüfus memurlarından inanılmaz sahtekarlık! Onlarca mağdur savcılığa suç duyurusunda bulundu

Son dakika haberi... İstanbul’un iki farklı ilçesindeki nüfus müdürlüğünde çalışan O.E. ve C.A., yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerini kullanarak yabancılara sanki Türk vatandaşı gibi kimlik kartı düzenledikleri ortaya çıktı. Onlarca mağdur savcılığa suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda tespit edildiği anlaşılan usulsüzlük üzerine hem nüfus çalışanları hem de sahte kimliği edinen yabancılara davalar açıldı. Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın özel haberi.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2020, 18:05 Güncelleme 10 Ağustos 2020, 18:05
Nüfus memurlarından inanılmaz sahtekarlık! Onlarca mağdur savcılığa suç duyurusunda bulundu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da inanılmaz bir sahtecilik olayı yaşandığı belirlendi. İki farklı ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan O.E. ve C.A., yabancı uyruklu kişilere Türk kimlik kartı vermek için sıra dışı bir sahteciliğe imza attıkları anlaşıldı.

YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR MAĞDUR
Nüfus memurları, görev yaptıkları dönem içerisinde yurtdışında ikamet eden çok sayıda müştekilerin kimlik bilgilerini kullanmak suretiyle Nüfus Müdürlüğü'ne güya kimliğini kaybetmiş gibi başvuran çoğu yabancı uyruklu kişilere verilmek üzere içerik itibariyle sahte nüfus cüzdanı düzenlediler ve bu kişilere verilmesini sağladılar.

Kimlik bilgileri kullanılan çok sayıda Türk vatandaşı mağdur oldu. Geçtiğimiz yıllarda yaşandığı belirlenen olayla ilgili hazırlanan iddianamede, adlarına usulsüz şekilde sahte kimlik çıkarılan yabancıları kimlik başına 8500 dolar ödediklerini, bu tutarın 3000 dolarının nüfus memuruna verildiği iddia edildi.
Mağdur vatandaşların şikayeti üzerine hem nüfus memurlarına hem de adlarına sahte nüfus cüzdanı tanzim edilen yabancı vatandaşlar hakkında davalar açıldı.

NAZİF KARAMAN/SABAH