Bölümlere göre DGS taban puanları! DGS kaç net kaç puan yapar? ÖBP puan hesaplama!

DGS taban puanları sınav öncesi en çok merak edilen konulardan birisi oldu. DGS kaç net kaç puan yapar? ÖBP puan hesaplama da DGS’ye girecek kişiler tarafından araştırılıyor. 2 yıllık ön lisans mezunu olan kişilerin lisans bölümlerine geçiş yapmak için girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için heyecan dorukta. 2020 DGS sınavı 9 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Peki, DGS taban puanları nasıl? DGS kaç net kaç puan yapar? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2020, 12:39 Güncelleme 12 Ağustos 2020, 12:33
Bölümlere göre DGS taban puanları! DGS kaç net kaç puan yapar? ÖBP puan hesaplama!

İÇİNDEKİLER

DGS kaç net kaç puan yapar? Bölümlere göre DGS taban puanları sınava girecek adaylar tarafından sorgulanıyor. DGS'de etkili olan bir puan türü olan ÖBP puan hesaplama da merak ediliyor. 2020 DGS sınavı 9 Ağustos Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

DGS KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

DGS PUAN HESAPLAMA

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.