Instagram Reels nedir? Instagram Reels nasıl kullanılır?

Instagram Reels nasıl kullanılır? Instagram Reels nedir? Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. TikTok benzeri video paylaşım platformu olan Reels uygulaması 50’den fazla ülkede kullanıma sunuldu. Peki, Instagram Reels nedir? Instagram Reels nasıl kullanılır? İşte yeni özellik hakkında merak edilen bilgiler…

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2020, 17:09 Güncelleme 06 Ağustos 2020, 17:09
Instagram Reels nedir? Instagram Reels nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

Instagram Reels nedir? Dünyanın en popüler uygulamalarından birisi olan Instagram'dan yeni bir atak geldi. TikTok benzeri bir özellik olan Reels kullanıma açıldı. Instagram Reels nasıl kullanılır sorusuna Instagram kullanıcıları yanıt aramaya başladı. TikTok'tan farklı olarak Reels ile kullanıcılar çektiği videoları direkt mesaj yoluyla arkadaşlarına özel olarak gönderilebilecek veya ana sayfalarında paylaşılabilecek.

INSTAGRAM REELS NEDİR?

Instagram'ın Reels özelliği ile çekilmiş 15 saniyelik videolar, gönderi ya da hikaye olarak paylaşılabiliyor.

INSTAGRAM REELS NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılar, Reels'i kullanarak çektikleri videolarda artırılmış gerçeklik efektleri kullanabiliyorlar. Ayrıca zamanlayıcı ve geri sayım yeteneğine de sahip olan Reels, kullanıcılara daha rahat bir içerik oluşturma deneyimi sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak bir kullanıcı, Reels aracılığıyla oluşturduğu içeriğin video hızını, belirli noktalarda diledikleri gibi değiştirebiliyorlar.

Instagram'ın Reels özelliği ile çekilmiş 15 saniyelik videolar, gönderi ya da hikaye olarak paylaşılabilecek. Ayrıca kullanıcılar, Keşfet menüsü altından Reels videolarına da kolaylıkla erişebilecekler. Bu sayede kullanıcılar, Reels videolarıyla daha hızlı bir şekilde tanışma imkanı yakalamış olacaklar.