Nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açık mı, çalışıyor mu?

Nargile kafeler açık mı? Nargile kafeler ne zaman açılacak? Birçok yerde bulunan nargile kafelerin çalışması pandemi sürecinde durdurulmuştu. Normalleşmeyle birlikte bu tip mekanlara gitmek isteyen vatandaşlar nargile kafeler açık mı sorusuna yanıt arıyor. Nargile kafeler ne zaman açılacak?

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2020, 17:49 Güncelleme 05 Ağustos 2020, 17:49
Nargile kafeler ne zaman açılacak? Nargile kafeler açık mı, çalışıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Nargile kafeler açık mı? Nargile kafeler ne zaman açılacak? Türkiye'de birçok ilde ve ilçede faaliyet gösteren popüler mekanlardan birisi olan nargile kafelerin çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Pandemi dolayısıyla nargile kafelerin çalışmasına izin verilmemişti. Normalleşmeyle birlikte birçok mekan açılırken nargile kafeler çalışıyor mu sorusuna da yanıt aranıyor.

NARGİLE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 81 il valiliğine lokanta, restoran, kafe, kıraathane gibi iş yerlerinin çalışma saatlerine ilişkin genelge gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanların bir süre daha kapalı kalacağını ifade etti. Erdoğan, eğlence yerleriyle ilgili şunları söyledi;

Türkiye olarak biz de bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık. Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık.

1 Haziran itibari ile uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlını gereksiz şekilde riske atacak adımlardan durduk. Dünyada yaklaşık 400 bin insanın hayatına mal olan buluşma gücü ve hızı son derece yüksek bu virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma şansımız yoktur. Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek. Bizim için insan sağlığı her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.