YKS tercih kılavuzu! YÖK Atlas tercih robotu! YKS tercih tarihleri!

Milyonlarca kişinin katıldığı üniversite sınavı corona virüsten dolayı geç de olsa 27-28 Haziran’da düzenlendi. Sonuçların açıklanmasının ardından YKS tercih kılavuzu merak edilmeye başladı. YÖK Atlas tercih robotu ile tercih yapacak olan adaylar puan hesaplaması yaparak hangi okul ve bölümü seçeceklerinin kıyaslamasını yapıyor. Peki ÖSYM YKS tercih tarihleri bilgisini paylaştı mı? Nereden ve ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020, 12:01 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 12:01
YKS tercih kılavuzu! YÖK Atlas tercih robotu! YKS tercih tarihleri!

İÇİNDEKİLER

2020 YKS sınavına katılanlar şu sıralar tercih heyecanı yaşıyor. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık lisans önlisans bölümlerin taban puanları ve boş kontenjanlar belli olduktan sonra bu heyecan daha da arttı. Tercih işlemleri büyük önem taşıdığı için YKS kılavuzunun baz alınarak yapılması gerekiyor. işte ÖSYM'nin açıkladığı, sınava katılanların merakla araştırdığı YKS tercih tarihleri

YKS TERCİH KILAVUZU VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

2020 YKS TERCİH TARİHLERİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Aygün, açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim."

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.