Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün bitecek? Bayram tatili kaç gün olacak?

İslam alemi bugün bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu kapsamda bayramın hangi gün sona ereceğini merak eden vatandaşlar özellikle arama motorlarında "Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün bitecek?" sorusuna yanıt arıyor. Milyonlarca vatandaş bu yıl tatilin kaç gün olduğunu merak ederek Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2020, 17:07 Güncelleme 31 Temmuz 2020, 17:07
Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün bitecek? Bayram tatili kaç gün olacak?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı bugün İslam alemi tarafından idrak ediliyor. Kurban, Allah'ın Müslümanlara emir ve lütfettiği, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in bizzat uygulayarak öğrettiği kadim bir ibadettir. Kurban, Allah yolunda samimiyetin, fedakarlığın ve cömertliğin en güzel ifadesidir. Kurban Bayramı'nın ne zaman sona ereceğini merak edenler "Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün bitecek?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, bayram tatili kaç gün olacak? İşte o sorunun yanıtı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜN BİTECEK?

Diyanet'in yayımladığı dini günler takvimine göre, 2020 yılı Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü 31 Temmuz Cuma günü başlayacak. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 3 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Arefe: 30 Temmuz Perşembe

Bayramın 1. günü: 31 Temmuz Cuma

Bayramın 2. günü: 1 Ağustos Cumartesi

Bayramın 3. günü: 2 Ağustos Pazar

Bayramın 4. günü: 3 Ağustos Pazartesi

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban kesim vakti, bayram namazının kılındığı yerlerde namaz kılındıktan sonra başlar. Bayram namazı kılınmayan yerlerde ise ikinci fecrin doğuşundan yani imsak vaktinin girmesinden itibaren başlar.

Diyanet'e göre kurbanın en son kesilme zamanı mezheplere göre farklılık gösterir.

Hanefilere göre Kurban Bayramı'nın 3. günü akşamına kadar kurban kesilebilir. Bu süre içinde gece ya da gündüz fark etmeksizin kurban ibadeti ifa edilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur.

Şafiilere göre ise Kurban Bayramı'nın 4. günü gün batımına kadar kurban kesilebilir.

Kurban kestikten sonra namaz kılmak farz değildir. Fakat kişi isteğine bağlı olarak nafile namaz kılabilir.