Son dakika: İstanbul'da DEAŞ operasyonu: Canlı bomba eylemlerini övmüştü, kıskıvrak yakalandı

Son dakika haberine göre, İstanbul’da DEAŞ terör örgütüne yönelik 14 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda terör örgütünü över nitelikte paylaşımlar yaptığı tespit edilen ve canlı bomba eylemlerini övücü iletiler paylaşan şüpheliler de kıskıvrak yakalandı. İşte Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın özel haberinin detayları...

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2020, 10:04 Güncelleme 29 Temmuz 2020, 11:35
Son dakika: İstanbul’da DEAŞ operasyonu: Canlı bomba eylemlerini övmüştü, kıskıvrak yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince DEAŞ silahlı terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda flaş bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, çatışma bölgeleri ile bağlantılı şahısların faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında bu gece saat 00.00 sıralarında 14 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi.


CANLI BOMBA EYLEMLERİNİ ÖVMÜŞTÜ
Operasyon neticesinde Yabancı Terörist Savaşçı olarak değerlendirilen 9 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Suriye'de PKK/KCK-PYD/YPG kontrolündeki kamplarda tutulan DEAŞ mensuplarına yardım gönderme arayışında bulunduğu değerlendirilen C.D. isimli şahıs ve HTŞ/FEC/ENC terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken ölen örgüt mensuplarını över nitelikte paylaşımları bulunan, DEAŞ terör örgütünün istişhad (canlı bomba) eylemlerini övücü paylaşımlar yaptığı değerlendirilen A.Y. de yapılan operasyonda yakalandı.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkından tahkikatın sürdüğü öğrenildi.


SEMA ALİM DALGIÇ/SABAH