İl içi atama sonuçları açıklayan iller listesi! İl içi atama sonuçları neden açıklanmadı? MEBBİS il içi atama ne zaman açıklanır?

İl içinde atama talep eden öğretmenler il içi atama sonuçları açıklayan iller listesini sorguluyor. İl içi atama sonuçlarının 28 Temmuz tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Atama talep eden öğretmenler de MEBBİS üzerinden il içi atama sonuçları sorguluyor. Ancak sonuçların açıklanacağı belirtilmesine rağmen MEBBİS üzerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Öğretmenler de İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptığı açıklamaları araştırıyor. Peki, il içi atama sonuçları açıklayan iller hangileri?

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2020, 21:25 Güncelleme 29 Temmuz 2020, 21:25
İl içi atama sonuçları açıklayan iller listesi! İl içi atama sonuçları neden açıklanmadı? MEBBİS il içi atama ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

İl içi atama sonuçları açıklayan iller 2020! MEBBİS il içi atama sonuçları sorgulama yapan öğretmen il içi atama sonuçlarının hangi illerden açıklandığı merak ediyor. Öğretmen ilişik kesme nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Tayinlerini isteyen öğretmenler il milli eğitim müdürlüklerine dilekçe vererek atama istedi. Sonuçlar İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin resmi internet sitelerinden sorgulanıyor. Peki il içi atama sonuçları açıklayan iller hangileri?

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA!

28 Temmuz'da açıklanması beklenen il içi atama sonuçları henüz duyurulmadı. Sonuçları il Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla duyurulması bekleniyor.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME KOŞULLARI NELER?

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,
2. 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,


3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2 nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü dikkate alınarak belirlenecek.

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacakt. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İL İÇİ İLİŞİK KESME NE ZAMAN?

Atama sisteme girişi ve kararnamelerin düzenlenme tarihi 29 Temmuz olarak belirlendi. Milli Eğtiim Bakanlığı'nın takvimine göre, 2020 il içi atama sonuçlarını öğrenen öğretmenler, ilişik kesme işlemlerini 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla yapabilecekler.

ÖĞRETMEN İLİŞİK KESME NASIL YAPILIR?

Kararnameniz okula gelecek (il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünden elden alınabilir.)

- Ayrıldığınız okul görevden ayrılma yazınızı yazacak.

- Ayrıldığınız okul 4 adet Personel Nakil Bildirimi düzenleyecek:

a) Uzman öğretmenseniz personel nakil bildirimine kariyer basamağı olarak işletmeyi unutmayınız.

b) Personel Nakil Bildirimlerini ayrıldığınız Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ve Mal Müdürlüğünden bir yetkili imzalayıp mühürleyecek.

c) Personel Nakil Bildirimlerinden birer nüsha ayrıldığınız okul müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Mal Müdürlüğüne ve göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim edilecek.

Ayrıldığınız okul müdürü isterse şahsi dosyanızı bir üst yazıyla birlikte imza karşılığı, göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim etmek üzere size teslim edebilir. Ya da 15 gün içinde göreve başlayacağınız okula iadeli taahhütlü göndermek zorundadır, göreve başlayacağınız okulun Şahsi Dosya İsteme Yazısı yazması şart değildir.

Yolluklarınızı ayrıldığınız okuldan almayı tercih edin. Bildiğim kadarıyla ve değişmediyse, yolluğunuzu ayrıldığınız okuldan alırsanız hemen ödeme yapılıyormuş, göreve başlayacağınız okuldan almak isterseniz ödeneği farklı olduğundan ödenek istenmesi gerekiyormuş ve gecikme yaşanabiliyormuş.

- Ayrıldığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap çıkışınızı yaptırınız.

- Yeni okulunuzdan maaş hesabı için bilgi alarak ilgili şubeden hesap açma işlemlerini yaptırın.

- Personel Nakil Bildiriminin bir nüshası ve size teslim edildiyse şahsi dosyanızla birlikte yeni okulunuzda görevinize başlayın.

- Göreve başladığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap girişinizi yaptırmayı unutmayınız.