YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 YKS tercih tarihleri! (ÖSYM takvim)

YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 YKS tercih tarihleri, tercih yapacak öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Üniversiteli olma hayali kuran milyonlarca öğrenci YKS tercih tarihlerini araştırıyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda YKS tercih kılavuzunun açıklandığı belirtildi. İşte, YKS üniversite tercihleri hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2020, 16:32 Güncelleme 28 Temmuz 2020, 16:32
YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 YKS tercih tarihleri! ÖSYM takvim

İÇİNDEKİLER

YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 YKS tercih tarihleri üniversiteli olmak isteyen öğrencilerin merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci tercih tarihleri hakkında sorgulama yapıyor. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre üniversite tercih kılavuzu yayımlandı. İşte, YKS üniversite tercih tarihleri!

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Aygün, açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu bugün yayımlayacağız. 2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapacaklardır. Adaylarımıza hayırlı olmasını dilerim."

YKS KONTENJAN KILAVUZU

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KONTENJANLAR NE KADAR?

Yükseköğretim Kurulunca, üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Tıp programında belirlenen kontenjan 16 bin 448, mühendislikte 71 bin 244, hukuk programlarında ise 16 bin 327 oldu.
Yapılan değerlendirmeler ve rasyonel planlamalarla diğer bazı programlar için belirlenen örgün öğretim kontenjanları ise şöyledir: Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri fakültelerinin mühendislik dışı programlarının kontenjanı 6 bin 467.

Mimarlık programlarının kontenjanı 7 bin 985.
Mühendislik programlarının kontenjanı 71 bin 244.
Temel Bilimlerde kontenjan 10 bin 622.
İlahiyat-İslami İlimler Fakültelerinde kontenjan 19 bin 353.