Edirne'de orman yangını! Söndürme çalışması sürüyor

Son dakika haberine göre Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı olan Karayusuflu köyünde orman yangını çıktı. Çıkan yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 19:24 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 22:34
Edirne’de orman yangını! Söndürme çalışması sürüyor

İÇİNDEKİLER

Edirne'nin Meriç ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye kısa sürede sevk edilen itfaiye ekiplerince söndürme çalışması başlatıldı. Orman Genel Müdürlüğü, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangına 1 uçak, 4 helikopter ve 10 ararözle müdahale edildiğini bildirdi.

Yangın, saat 15.45 sıralarında Meriç ilçesinin Karayusuflu köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Bölgeden yükselen alevleri ve dumanı gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve belediyelere bağlı itfaiye ekipleriyle arozözler sevk edildi. Ekipler bölgede söndürme çalışması başlattı.

Orman Genel Müdürlüğü, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangına ilk müdahalenin saat 15.58'de yapıldığını belirterek, 1 uçak, 4 helikopter ve 10 ararözle müdahale edildiğini, kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Ekipler yangın söndürme çalışmalarını sürdürürken, köylülerde traktörleriyle destek verdiği de belirtildi.

HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR
Edirne'nin Meriç ilçesi Karayusuflu köyünde meşe ve çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan orman yangınını söndürmek için Orman Genel Müdürlüğü bölgeye takviye ekipler sevk etti. Yangına, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 6 helikopter, 15 arazöz, 3 dozer, 75 personelin yanı sıra itfaiye ekipleri ile müdahale ediliyor.

Meriç İlçesi Kaymakamı Ekrem Güngör, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, alevlerin kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Edirne'nin Meriç ilçesinde çıkan orman yangının söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla karadan sürdürülüyor. Bir bölümü kontrol altına alınan yangında ekiplerin müdahalesi havanın rüzgarlı olması nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Doğanca köyüne yaklaşan yangına köylüler de itfaiye ekiplerine destek vererek söndürme çalışmalarına katılıyor. Bazı köylülerin elleriyle toprak atarak alevleri söndürmeye çalıştıkları görüldü.
Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürdürüyor