AK Parti'den Macron'un küstah açıklamalarına sert tepki! "Macron yanlış yerde duruyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabIndan yaptığı açıklamasında; "Macron, Rumlar’ın haksız ve hukuksuz faaliyetlerini desteklemek için yine yanlış yerde duruyor. Libya’da yaptığı yanlışı Doğu Akdeniz’de de yapıyor. Yakın zamanda Türk savaş gemisinin Fransız gemisini taciz ettiğini söyledi, o iddiası da çürütüldü." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2020, 16:34 Güncelleme 23 Temmuz 2020, 16:36
AK Parti’den Macron’un küstah açıklamalarına sert tepki! Macron yanlış yerde duruyor

İÇİNDEKİLER

K Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı emmanuel Macron'a sert tepki gösterdi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "Türkiye'nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz" demiş.

Türkiye'ye karşı kullanılan bu dil bir panik dilidir. Macron el attığı her konuyu hukuk dışı bir mecraya sürüklüyor.

Macron, Rumlar'ın haksız ve hukuksuz faaliyetlerini desteklemek için yine yanlış yerde duruyor. Libya'da yaptığı yanlışı Doğu Akdeniz'de de yapıyor. Yakın zamanda Türk savaş gemisinin Fransız gemisini taciz ettiğini söyledi, o iddiası da çürütüldü.

Cumhurbaşkanımız defalarca Suriye, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinde Macron'a işin doğrusunu anlattı. Her seferinde Cumhurbaskanımızın dediğinin doğru, Macron'un dediğinin yanlış olduğu ispatlandı.

Türkiye'ye karşı yaptırım çağrısında bulunan Macron, Libya'daki toplu mezarların arkasındaki suçluların en büyük destekçisi. Macron, Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa'nın rotasını düzeltmelidir.