Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Ömer Halisdemir hayatı ailesi

Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Sorusunun yanıtını gündemde binlerce kişi tarafından araştırılıyor. 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi yapıldığında Ömer Halisdemir de oradaydı ve canını hiçe sayarak vatanı için mücadele etti, şehit düştü. Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren kahramanlardan biri olan Ömer Halisdemir hayatı ailesi hakkında merak edilenleri derledik.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2020, 11:44 Güncelleme 15 Temmuz 2020, 11:44
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Ömer Halisdemir hayatı ailesi

İÇİNDEKİLER

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'un 4. yıl dönümünde anılıyor. Kabir ziyaretinde büyük yoğunluk yaşanan Ömer Halisdemir kimdir? Sorusu da arama motorları üzerinden sıkça araştırılan bilgiler arasında yer alıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde büyük önemi bulunan isimlerden biri Ömer Halisdemir vatanı için şehit düşen kahramanlardan biridir.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir, 4 Mart 1974 tarihinde Niğde'nin Çukurkuyu ilçesinde dünyaya gelmiştir. Çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu ilçesinde geçiren Halisdemir, daha sonra Çukurkuyu'da çobanlık yapmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev almıştır.

ŞEHADETİ

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'nün darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın girişinde, kahraman astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler 1. Tugay Komutanı darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten hemen sonra şehit düştü.
Şehit Ömer Halisdemir'in kabri, Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde bulunuyor
Darbeci Tuğgeneral Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için Diyarbakır'dan Ankara'ya uçmuştu. Tam teçhizatlı 20 asker ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, en güvendiği askerini, astsubayı Ömer Halisdemir'i aradı ve vatan haini Semih Terzi'yi öldürmesini emretti. Sonunda şehit olabileceğini söyledi ve hakkını helal etmesini istedi.
Kahraman astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı girişinde 20 askerin arasından sıyrıldı. Cuntacı Semih Terzi'yi alnının ortasından vurdu. Koşarak uzaklaşırken darbeciler art arda tetiğe bastı. Astsubay Halisdemir, 30 kurşunla şehit düştü.
Darbeci Terzi de ölmüştü. Kahraman astsubay Halisdemir'in darbeciyi vurmasıyla, darbe girişiminin seyri değişti ve hainlerin tüm planı bozuldu.
Şehit Ömer Halisdemir, Hatice Halisdemir ile evli olup Elifnur ve Doğan Ertuğrul adında iki çocuk babasıydı.

ÖMER HALİSDEMİR HATIRASI

Ömer Halisdemir'in şehit edildiği nokta, özel bir kaplama ile koruma altına alındı. 2016'nın Ağustos ayında Mersin'in Toroslar ilçesindeki Şehitler Parkı'na Ömer Halisdemir heykeli dikildi ve daha sonrasında ülkemizdeki birçok meydana, sokağa, caddeye, okul ve öğrenci yurtlarına Ömer Halisdemir adı verildi.

Ömer Halisdemir'in doğup büyüdüğü şehir olan Niğde'de kendisi için bir hatıra ormanı oluşturuldu ve aynı zamanda Niğde Üniversitesi'nin de adı değiştirilerek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi oldu.