15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz Çarşamba resmi tatil mi?

15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz resmi tatil mi sorusu arama motorlarında en çok araştırılan konuların başında geliyor. Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde önemli bir yer tutan 15 Temmuz tarihinde tatil olup olmadığı merak ediliyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Bu tarihin resmi tatil olup olmadığı, bankaların, PTT ve kargoların çalışıp çalışmadığı arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, 15 Temmuz tatil mi? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2020, 18:09 Güncelleme 13 Temmuz 2020, 18:09
15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz Çarşamba resmi tatil mi?

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz Çarşamba tarihi hakkında vatandaşlar yoğun şekilde araştırma yapıyor. Bu tarihte resmi tatil olup olmadığı, bankalar, PTT, kargolar ve diğer yerlerin açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 15 Temmuz tatil mi? 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte detaylar!

15 TEMMUZ TATİL Mİ?

15 Temmuz tarihi, darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla 2017'de resmî tatil olarak ilan edildi.

15 TEMMUZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

15 Temmuz tarihinde sokağa çıkma yasağı olacağına ilişkin bir karar alınmış değil. Bu tarihte sokağa çıkma serbestliği bulunuyor.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

2020 yılında Çarşamba gününe denk gelen 15 Temmuz bu sene de kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör çalışanlarına tatil olacak.
TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;
MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı "Kazan İlçesi"nin adı "Kahramankazan" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ",1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir."

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ HAKKINDA BİLGİLER

Üç yıl önce bugün, 15 Temmuz'da, Türkiye siyasi tarihinin en ağır saldırısı yaşandı. Tarih yapıcı milletimiz, Anadolu'daki bin yılı boyunca hiç tanık olmadığı, en alçak ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üzerinden ülkemize açık bir saldırı yapıldı. Elli yıl boyunca Batılı istihbarat teşkilatları tarafından devlet içine yerleştirilen bir terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti'ni rehin almaya çalıştı.