Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır?

Gündemi sarsan konulardan biri Mavi bebek oyunu oluyor. Okullar kapanıp çocuklar yaz tatiline girmişken Mavi Balina ve Momo oyunlarından sonra şimdide bu oyun ortaya çıktı ve çocukların psikolojisinde ağır etkilere yol açıyor. Haberlerin duyulmasıyla birlikte ebeveynler telaşlanarak Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır? Sorularının yanıtlarını gündemde sıkça araştırmaya başladı. Konuyla ilgili tüm bilgileri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2020, 15:28 Güncelleme 12 Temmuz 2020, 15:28
Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır?

İÇİNDEKİLER

Facebook ve Instagram üzerinden çocukları esir altına alarak psikolojilerini tehlikeye sokan Mavi Bebek oyunu nedir? Özellikle 16 yaş altı çocukları çocukları olumsuz yönde etkileyen bu oyun büyük tehlikenin de habercisi ve ailelerin de özellikle dikkat etmesi gerekiyor. İşte merak edilen ve gündemde sıkça araştırılan Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır? Sorusunun yanıtı…

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?

Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilmiş sanal bir oyundur. Fiziksel tepkiye bağlı olan bu oyun, banyoda oynanan bir oyundur. Banyoda ışıkjları kapatarak oynanan bu oyunda efsaneye göre, elinizde telefonu kucağınızda bebek varmış gibi defalarca 'Blue baby, baby blue...' diyerek salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz. Yine bir efsaneye göre bebeğin tırnakları çocuğun koluna batıyor. Oyunda mavi bebeğin annesi oyuncuya sesleniyor 'bebeğimi bırak' diye. Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.

MAVİ BEBEK NASIL OYNANIR?

Efsaneye göre banyonun ışığını kapatıp banyoya girmeli, sonra da aynada gözlerinize bakarak ellerinizde bir bebek varmış gibi sallamanız sonra da 13 kere blue baby demeniz gerek. Eğer hata yapmazsanız her seferinde kollarınızda bir ağırlık hissedeceksiniz ve bu giderek ağırlaşacak.

Kolunuzdaki görünmez bebek kollarınızı çizmeye başlayacak ve tırnakları kollarınıza batacak. 13. kez blue baby dediğiniz zaman bebeği hemen atıp kaçmanız gerek. Eğer kaçmazsanız aynada korkunç bir kadın çıkacak ve "BEBEĞİMİ BANA VER!!!" diye bağıracak ve ayna kırılacak .Eğer hala orada durmaya devam edersiniz sizi delirtebilir ya da öldürebilir.

Bu şekilde çocuklara talimat vererek anksiyete ve korkuya neden olan oyun, çocukları intihara sürükleyebiliyor.

Mavi balina oyunu nedeniyle dünyada birçok çocuk intihar etmişti. Yine aynı şekilde Momo oyunu çocuklara istemedikleri şeyleri yaptırıyor ve onları yanlış şeylere yönlendiriyordu.