Son dakika: Eylemden eyleme koşan baro başkanları TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un davetini geri çevirdi!

Son dakika haberi... TBMM Başkanı Şentop'un, Avukatlık Kanun Teklifi'nin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerini takip etmek isteyen baro başkanlarına davette bulunduğu, davet üzerine iki baro başkanının Meclis'e geldiği, diğerlerinin daveti reddettikleri öğrenildi. Öte yandan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı TBMM'ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park'ta toplanan bazı baro başkanları ve avukatlar ile polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2020, 19:32 Güncelleme 09 Temmuz 2020, 20:27
Son dakika: Eylemden eyleme koşan baro başkanları TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un davetini geri çevirdi!

İÇİNDEKİLER

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başkan, Avukatlık Kanun Teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerini takip etmek isteyen baro başkanlarına davette bulundu. Sayın Başkan'ın bu daveti, Kuğulu Park'ta bekleyen baro başkanlarına iletildi. Başkan beyin daveti üzerine Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak ile Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Meclis'e geldiler. Ancak geri kalan baro başkanları, gelmek istemediklerini belirterek daveti kabul etmemişlerdir" denildi.



BAŞKENTTE BARO BAŞKANLARINDAN EYLEM
Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı TBMM'ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park'ta toplanan bazı baro başkanları ve avukatlar ile polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı.