Başkan Erdoğan, Ayasofya üzerinden Türkiye’ye saldıranlara sert çıktı: Egemenlik hakkımıza saldırıdır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye her dinden, her inançtan vatandaşına ibadet imkanı sunan bir ülkedir. Sayıları 435'i bulan kilise, sinagog, havra ibadete açıktır. Böyle bir ülkeyi eleştirmek hakikatlere sırt dönmektir. Ayasofya konusundaki ithamlar, egemenlik hakkımıza saldırıdı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2020 Güncelleme 04 Temmuz 2020, 06:52
Başkan Erdoğan, Ayasofya üzerinden Türkiye’ye saldıranlara sert çıktı: Egemenlik hakkımıza saldırıdır

İÇİNDEKİLER

Türkiye her dinden, her inançtan vatandaşına ibadet imkanı sunan bir ülkedir. Sayıları 435'i bulan kilise, sinagog, havra ibadete açıktır. Böyle bir ülkeyi eleştirmek hakikatlere sırt dönmektir. Ayasofya konusundaki ithamlar, egemenlik hakkımıza saldırıdır.

Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde Cuma namazını kıldıktan sonra Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii Temel Atma Töreni'ne katıldı.



İBADETHANEMİZE KİMSE KARIŞAMAZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde Cuma namazı kıldıktan sonra Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Yaptığı konuşmada son günlerde Ayasofya üzerinden Türkiye'yi hedef alanlara sert çıktı: Biz nasıl başkalarının ibadethanelere, karışmıyorsak onların da bizim ibadethanelerimize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur. Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı anlamını taşımaktadır.


SUSUZ TOPRAK KALMAYACAK
Başkan
Erdoğan, Konya Ovası Sulaması'nın açılış töreninde konuştu: Konya'ya ilave olarak diğer illerimizde de 15,5 milyon dekar arazinin sulanmasını hedefliyoruz. Yeni dönemin parlayan yıldızı Türkiye olacak.