Bilim insanları ilk kez açıkladı! Meğer koronavirüs sadece akciğerleri...

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs şu ana kadar 10 milyonu aşkın kişiye bulaştı. Damlacıklar yoluyla bulaşan koronavirüs akciğerlere yerleşerek kişinin nefes almasını engelliyor. Gelen son dakika haberine göre ise koronavirüsün tek hedefi akciğerler değil. ABD’deki araştırmalara göre koronavirüs yalnızca akciğerleri değil başka organları da hedef alıyor. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 28 Haziran 2020, 08:14 Güncelleme 28 Haziran 2020, 08:15
Bilim insanları ilk kez açıkladı! Meğer koronavirüs sadece akciğerleri...

İÇİNDEKİLER

California'nın La Jolla bölgesindeki Scripps Translasyonel Araştırma Enstitüsü'nden doktor Eric Topol, "Başta sadece solunum yolu virüsü olduğunu düşündük. Ancak sonra pankreası, kalbi, karaciğeri, beyni, böbrekleri ve diğer organları da hedef aldığını gördük" açıklamasında bulundu.

DİĞERLERİNDEN DAHA FARKLI
Korona hastaları solunum yetmezliğinin yanı sıra felce yol açan kan pıhtılaşması ve birçok organa aynı anda saldıran aşırı enflamasyon sorunları yaşayabiliyor. Virüs baş ağrısı, baş dönmesi, tat ve koku kaybı gibi nörolojik komplikasyonlara da neden oluyor.

COVID-19'un hastalarda yarattığı tahribatın etkisi yıllarca sürebilir. Chicago'daki Northwestern tıp merkezinden kardiyolog Sadiya Khan, hem semptomları hem de yol açtığı komplikasyonlar açısından diğer virüslerden farklı olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kurumu corona virüse dair yeni açıklamalar yaptı. CDC, yeni tip corona virüs salgınına ilişkin dört yeni semptomu listeledi.

CDC son olarak resmi Covid-19 semptomları listesini güncelledi. Kurumun listesine dört yeni belirti girerken, toplam semptom sayısı 11 oldu.

YENİ 4 SEMPTOM
Halsizlik, ishal, tıkanıklık ya da burun akıntısı ve son olarak mide bulantısı veya kusma Covid-19'un yeni semptomları arasında girdi.

EN YAYGIN 11 BELİRTİ
Ateş

Öksürük

Nefes darlığı

Halsizlik

Kas ya da beden ağrısı

Baş ağrısı

Tat ve koku kaybı

Boğaz ağrısı

Tıkanıklık veya burun akıntısı

Mide bulantısı veya kusma

İshal