Kurban Bayramı tatili uzadı mı, kaç gün tatil oldu? Kurban Bayramı 2020 Diyanet kaç gün kaldı?

İkinci önemli dini bayramımız olan Kurban Bayramı’na az bir zaman kala geri sayım da başladı. Milyonlarca vatandaş corona virüsü ile mücadeleden dolayı bu bayramı evlerinde mi yoksa dışarıda mı geçireceklerini merak ediyor. çalışanlar izin durumunu ayarlamak için şimdiden Kurban Bayramı tatili uzadı mı, kaç gün tatil oldu? Sorularına gündemde yanıt aramaya çalışıyor. Farklı şehire giderek yoğun karmaşadan uzaklaşmak isteyenler de bu sorunun cevabını merak ediyor. Peki merakla beklenen Kurban Bayramı 2020 Diyanet kaç gün kaldı?

Giriş Tarihi 26 Haziran 2020, 15:40 Güncelleme 26 Haziran 2020, 15:40
Kurban Bayramı tatili uzadı mı, kaç gün tatil oldu? Kurban Bayramı 2020 Diyanet kaç gün kaldı?

İÇİNDEKİLER

İslamiyet'te büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı için vatandaşlar heyecanlı bekleyişe başladı. 2020 kurban fiyatlarının da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklanmasının ardından vatandaşlar 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak gibi sorgulamaları yapıyor. Diyanet takvimine göre Kurban Bayramı'nın ne zaman idrak edileceği ve hangi günlere denk geldiği belli oldu. Tatilin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2020 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020 tarihinde olacak. Kurban Bayramının 1. günü 31 Temmuz 2020 Cuma günüdür. Bu yıl Kurban Bayramı resmi açıklama yapılmamakla birlikte 4 gün tatil olması bekleniyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma
Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 takvimine göre 30 Temmuz'da Kurban Bayramı başlıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bazı illerimizde kurban pazar alanları kurulmaya başlandı. Kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatlarını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN SATIŞLARI BAŞLADI MI?

Türkiye'nin birçok bölgesinde Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Her yıl yüzlerce vatandaşın, kurban kesmek amacıyla yoğun talep gösterdiği Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda, kurbanlık satışı yapmak isteyenler için başvurular başladı. 30 Haziran'a kadar kurban satışı yapacak besicilerin, gerekli belgelerle, Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliği'ne başvuru yapması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl 324'ü büyük çadır, 45'i küçük çadır olarak toplamda 369 çadır ile hizmet veren Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Alanı'nda, bu yıl pandemi sebebiyle yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek. En fazla 150 çadır kurulacak alanda, hummalı çalışmalar da başladı. Alanda bir yandan temizlik bir yandan da alan düzenlemesi yapılarak çadır yerleri belirleniyor. Aydın'da Kurban Bayramı öncesi koç ve boğaların yanı sıra develerin de kurbanlık satışları yapılmaya başlandı. Fiyatları büyüklüğüne göre 12 ile 20 bin lira arasında değişen kurbanlık develer, Türkiye'nin her şehrine gönderiliyor.