Bugün (18 Haziran) kabine toplantısı var mı? YKS LGS ertelenecek mi? Kabine toplantısı ne zaman?

Bugün kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı ne zaman? Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesi sürüyor. Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan salgın hastalık nedeniyle ülkemizde de geniş çaplı önlemler alınıyor. Haziran ayı başında normalleşme dönemi başlarken, son günlerde virüslü kişi sayısında artış yaşanması nedeniyle yeniden bazı önlemler alınmaya başlandı. Bu nedenle hafta sonları yapılacak YKS LGS ertelenecek mi sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Gözler kabine toplantısından çıkacak kararlara çevrildi. Peki, bugün kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 18 Haziran 2020, 11:39 Güncelleme 18 Haziran 2020, 11:39
Bugün 18 Haziran kabine toplantısı var mı? YKS LGS ertelenecek mi? Kabine toplantısı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Kabine toplantısı ne zaman? Bugün kabine toplantısı var mı? YKS LGS ertelenecek mi sorusuna yanıt arayan milyonlarca öğrenci ve aile kabine toplantısında alınacak kararlara kitlendi. Kovid-19 salgınında son günlerde artış yaşanması nedeniyle sınavların ertelenmesi beklentisi oluştu. Bu nedenle kabine toplantısı ne zaman sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz hafta 9 Haziran'da yapılan toplantının ardından yeni bir toplantı yapılmadı.

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Normalleşmeyle birlikte bazı illerdeki vaka sayısı artışlarına da değinen Koca, şunları söyledi;

*Vaka sayısına göre vefat oranını en yüksek olduğu il yüzde 12.4 Gümüşhane. En düşük olduğu il ise yüzde 0.33 ile Kilis. Son bir ayda Ankara'da günlük ortalama vaka sayısı 127, son bir haftada ortalama vaka sayısı 155, son 3 günde ortalama vaka sayısı 177.

* Son bir ayda İstanbul'da ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada ortalama vaka sayısı 620, son üçü günde ortalama vaka sayısı 610'du, düne göre baktığımızda bu sayı 700'leri geçti. İzmir'de ise son 3 günde ortalama vaka sayısı 34.

*Bursa'da giderek artış olduğunu görüyoruz. Kocaeli'de son 3 günde vaka sayısı 133, artış devam ediyor. Konya'da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88. Son gün 100'e yaklaştı.

*Diyarbakır'da günlük ortalama vaka sayısı 58, bir ayda 81, son üç günde ise 87. Son günde 100'lere yaklaştı.

*Maske kullanımıyla ilgili şu an 45 ilde, gerekli görüldüğü için zorunluluk kararı alındı. Benzer şekilde ilave olacak illerimiz de olabilir. Bunlardan 3 tanesi için Bilim Kurulunun önerisi oldu, İstanbul, Ankara ve Bursa için.

*İstanbul'da artış ciddi olmamakla birlikte, tedbir amaçlı alınmasını Bilim Kurulu önerdi. İl hıfzıssıhha kurulunun değerlendirmesi sonucu maske zorunluluğu kararı alınabilir.

*Maske zorunlu olmasına rağmen bunun sağlanmadığını görüyoruz. Sağlanmayan illerde, ortamlarda, kültürel ve sosyal yerlerde vaka sayılarının çok sert arttığını görüyoruz. Vatandaşlarımız olabildiğinde dikkat etmesi noktasında, 83 milyon gayret etmesi gerektiğini biliyoruz.

YKS LGS ERTELENECEK Mİ?

Sınavların ertelenmesine ilişkin bir karar alınmadı. Sınavlara çok az bir süre kalması nedeniyle erteleme kararının alınması beklenmiyor.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS sınavı 20 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

YKS sınavları ise 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak.