Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan 9 kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya üzerinden silahlı terör örgütünün propagandasını yapan, halkı devlete karşı kin ve düşmanlığa sevk edici ve Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, 9 kişi yakalandı. Firari olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Giriş Tarihi 08 Haziran 2020, 16:08 Güncelleme 08 Haziran 2020, 16:10
Sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan 9 kişi gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandası yapan ve Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan 9 kişi gözaltına alındı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptıkları, halkı devlete karşı kin ve düşmanlığa sevk edici ve Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Dün sabah erken saatlerde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. 9 kişi yakalanırken dijital materyal ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri süren 9 kişinin yanı sıra Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.