Oda TV’nin sahibi ve Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın kaçak kalesini denetlemek isteyen bakanlık ekipleri eve alınmadı

Son dakika haberleri... Provokatör Oda TV’nin sahibi ve Sözcü Gazetesi’nin yazarı Soner Yalçın’ın diğer yandaşları gibi kaçak sevdası kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Yalçın'ın İstanbul Levent’te kale gibi yeniden inşa ettiği milyonlarca dolarlık villası ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yalçın’ın evine denetime giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri Yalçın tarafından eve alınmadı. Tutanak tutan ekipler kısa süre sonra evden ayrıldı.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2020, 17:11 Güncelleme 05 Haziran 2020, 17:52
Oda TV’nin sahibi ve Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın kaçak kalesini denetlemek isteyen bakanlık ekipleri eve alınmadı

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Soner Yalçın'ın Levent'te bulunan evine ikinci kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görevli geldi, ancak kapı yine açılmadı
Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te bulunan evinde kaçak inşaat yaptığı gerekçesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın harekete geçtiği ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü SİT alanındaki usulsüz inşaatla ilgili soruşturma başlattığı belirtiliyor.

Evi incelemek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan dün gelen ekiplere kapıyı açan olmadı. Ekipler tutanak tutarak evden ayrıldı. Bugün öğle saatlerinde yine Yalçın'ın evine gelen bakanlık görevlisi defalarca kapıyı çalmasına rağmen kapıyı açan olmadı. Kapı açılmayınca bakanlık görevlisi evin önünden ayırıldı.

6 MİLYON LİRALIK KÖŞK
Soner Yalçın'nın Çeşme Ovacık'ta 5 bin 168 metrekarelik tarım arazine yaptığı kaçak köşk, 3 katlı ve 12 odadan oluşuyor. Köşk ve arazisinin yaklaşık değerinin 6 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor.

CHP'Lİ BELEDİYE YIKMADI
Yeni Asır gazetesi skandalı 2015'ten bu yana yazdı. Ancak, maalesef CHP yönetimindeki Çeşme Belediyesi kaçağa göz yumarak, binayı bir türlü yıkmadı. Hatta o dönem açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı olan CHP'li Muhittin Dalgıç, "Villa tarım arazisi üzerine yapıldığı için kaçak. Bu villayı. 30 Nisan 2014'te mühürledik. Villa hakkında yıkım kararı çıktı ve para cezası uygulandı. 46 bin 189 lira 56 kuruş ceza kesildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Mevzuatta olan her şey uygulandı. Villa sahibi mahkemede yargılanacak. Hakkında hapis cezası çıkıp çıkmayacağı orada netleşecek" dedi. Ancak bu yıkım nedense bir türlü gerçekleşmedi. Köşkte yaşam başladı. Önceki gün bu bölgeye gidip köşkün son durumuna bakalım dedik. Hala yerinde duruyordu ve köşkte yaşam tüm hızıyla sürüyordu. Köşkün yapıldığı arazinin etrafındaki tarlalarda tarıma devam ediliyordu. Çevre sakinleri, Yalçın'ın da burası için muhtemelen imar barışından yararlandığını söyledi.