Meltem Taylan Aydın kimdir, biyografisi! Meltem Taylan Aydın eşi kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanan Meltem Taylan Aydın hayatıyla merak edilerek araştırılan isimlerden biri oldu. Gündemde büyük etki yaratan bu haber ile birlikte binlerce vatandaş Meltem Taylan Aydın kimdir? Meltem Taylan Aydın eşi kimdir? Sorusunun yanıtını çok fazla aramaya başladı. İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 05 Haziran 2020, 10:56 Güncelleme 05 Haziran 2020, 10:56
Meltem Taylan Aydın kimdir, biyografisi! Meltem Taylan Aydın eşi kimdir?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'inci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapılan atamalarda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Meltem Taylan Aydın getirildi. Gündemde çok fazla sorgulanan Meltem Taylan Aydın'ın hayatına dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

MELTEM TAYLAN AYDIN KİMDİR?

Bankacı, Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi. 1973 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2008 yılında Başbakanlık Müşavirliğine atanan Meltem Taylan Aydın, lisansüstü çalışmalarını ekonomi alanında gelişmekte olan ülkelerde makroekonomik performans analizi ve davranışsal ekonomi konularında yaptı ve 2014 yılında Harvard Üniversitesi Yükselen Liderler programına kabul edildi.

Harvard Extension School'da İşletme yüksek lisans programına devam etmektedir. Halen Cumhurbaşkanı Danışmanı ve 16 Ekim 2018'den bu yana Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olan Meltem Taylan Aydın 8 Haziran 2017 tarihinden itibaren de Türkiye Halk Bankası AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına, Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meltem Taylan Aydın atandı.