Kozmetik ürünler nasıl satın alınacak? Parfüm, göz kalemi, rimel, ruj ve allık nasıl satın alınacak?

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında kozmetik kategorisi de dahil olmak üzere mağazalar bir süreliğine kapatılmıştı. 28 Mayıs Kabine Toplantısı’nın ardından normalleşme takviminin 2. aşamasının uygulandığı şu günlerde kozmetik mağazaları da 1 Haziran’dan itibaren açılıyor. Vatandaşlar kozmetik ürünler nasıl satın alınacak? Parfüm, göz kalemi, rimel, ruj ve allık nasıl satın alınacak? Sorularının yanıtlarını merak ederek gündemde sıkça araştırıyor.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2020, 17:56 Güncelleme 31 Mayıs 2020, 17:56
Kozmetik ürünler nasıl satın alınacak? Parfüm, göz kalemi, rimel, ruj ve allık nasıl satın alınacak?

İÇİNDEKİLER

Özellikle güzellik tutkunlarının merak ettiği bir konu da test edilerek alınan parfüm, göz kalemi, rimel, ruj, allık gibi daha pek çok kozmetik ürünün nasıl satın alınacağı oldu. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun da önerilerini dikkate alarak kurallar belirledi. Deneme ürünlerin sağlık açısından risk oluşturulacağı düşünülürse alınan yeni kararların neler olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

"KOZMETİK ÜRÜNLER TEST EDİLMEYECEK"

Kozmetik ve Parfümeri Mağazalarında Alınması Gereken Önlemler başlıklı rehberde, bu mağazalarda satışa sunulan ürünlerin bir kısmının test edilerek alınması nedeniyle Kovid-19 bulaşma riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Kozmetik mağazalarında içeride kalabalık oluşmasını engellemek için dış kapıya içeriye girilmesini engelleyecek bir uyarıcı konulacak. Bu, kapının her iki tarafından tutturularak asılabilecek basit kırmızı renkli bir kordon ya da şerit olabileceği gibi kasa, plastik duba gibi bir blokaj materyali de olabilecek.

Çalışan ve müşteri dahil, 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınacak. Sosyal mesafe kurallarına uyulacak bu mesafe işaretle belirlenecek.

Kozmetik ve parfümeri mağazalarında ürünler, camekanlı bölümlerde teşhir edilecek. Müşterilerin istedikleri ürünler çalışanlar tarafından kasaya getirilecek.

Özellikle göz kalemi, rimel, ruj ve allık gibi göz, dudak ve yüze uygulanan kozmetik ve makyaj malzemelerinin test ürünleri denenmeyecek.

Parfüm, losyon ve oje gibi ürünlerin test edilmesi için mağaza çalışanları yardımcı olacak. Ürünlere müşterilerin dokunmasını engellenecek. Parfümler, direkt cilde değil, test kağıtlarına uygulanacak.