THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY iç hat uçuşları başlıyor!

THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY iç hat uçuşlarının başlangıç tarihi belli oldu. Coronavirüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları (THY) seyahat kısıtlamasının ardından yeniden seferlere başlıyor. Yasakların kaldırılmasıyla birlikte ilk olarak iç hat uçuşları başlıyor. İlk uçuş İstanbul’dan Ankara’ya yapılacak. Peki, THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2020, 12:34 Güncelleme 30 Mayıs 2020, 12:34
THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY iç hat uçuşları başlıyor!

İÇİNDEKİLER

THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY iç hat uçuşlarının ne zaman başlayacağı duyuruldu. Yapılan açıklamanın ardından gözler THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak sorusuna çevrildi. Kovid-19 salgını nedeniyle seyahat yasakları uygulanmaya başlanmıştı. Yasakların kalkmasıyla birlikte de seyahatler normale dönecek. İşte, THY yurt içi yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı!

THY UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Coronavirüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları (THY) seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ilk uçuşunu 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da İstanbul'dan Ankara'ya yapacak

DIŞ HAT SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yurt dışı uçuş seferleriyle de ilgili açıklama yapan Aycı, THY seferlerinin dış hatta 10 Haziran'a kadar uzatıldığını bildirdi.

SEFER SAYISI AZALACAK MI?

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Sefer sayılarında doğal olarak bir miktar azalma meydana gelecek. Kademeli olarak uçuşları açacağız. Örneğin her şey iyi gittiği takdirde uçuşlara başladığımızı düşünelim belli hatlarda uçuşlara başlayacağız. Örneğin; İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Trabzon, İstanbul Antalya gibi büyükşehirlerimize uçuşlarımızı açacağız.
Buna uygun bir plan yaptık. Türkiye'de yaklaşık 12 ila 14 destinasyonda açılışla birlikte o hafta uçmaya başlayabilmeyi uygun görüyoruz.'

UÇAĞA İNİŞ VE BİNİŞLER NASIL OLACAK?

Koronavirüs nedeniyle uçuşlarını bir süre askıya alan ve 5 Haziran itibariyle iç hat uçuşlarına başlamayı planlayan THY, uçuşta da yeni bir döneme giriyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak yolcuların uçuş esnasında dikkat etmesi gereken konuları açıkladı.

Ekşi, "Şimdi uçuşa hazırlanma zamanı. Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var. Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile. Maskeni tak. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun. Sosyal mesafeni koru, mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. Hijyene dikkat, el yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat" diye paylaşımlarda bulundu.