Yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman açılacak? Uçak seferleri ne zaman başlayacak? THY'den son dakika duyuru

Binlerce vatandaş yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman açılacak? Uçak seferleri ne zaman başlayacak? Sorularının yanıtlarını gündemde sıkça araştırıyor. Corona virüsle mücadele kapsamında yurt dışı ve yurt içi uçuşlar süresiz olarak iptal edilmişti. Başka şehir ya da ülkeye gitmek isteyenler ise mecburen bulundukları yerde beklemek zorunda kalmıştı. Ülkemizdeki covid-19 vakalarının azalmasıyla birlikte normalleşme takvimi de gündeme geldi ve kademeli olarak normal yaşama dönüş kararları alınmaya başlandı. Bu noktada THY'den son dakika duyuru geldi, peki uçak seferleri ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu?

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2020, 15:39 Güncelleme 29 Mayıs 2020, 12:50
Yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman açılacak? Uçak seferleri ne zaman başlayacak? THY’den son dakika duyuru

İÇİNDEKİLER

Uzun süredir başlaması beklenen uçak seferleri ile ilgili THY'den son dakika açıklaması geldi ve vatandaşları heyecanlandırdı. Yurt dışı ve yurt içi uçuşlar ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtı arama motorları üzerinden her gün çok fazla araştırılmaya devam ediyor. Yapılan açıklamayla birlikte Uçak seferleri ne zaman başlayacak? Sorusunun yanıtı da belli oldu, peki uçaklara binmek için nelere dikkat etmek gerekecek, iniş ve binişler nasıl olacak? İşte merak edilenler…

İÇ HAT SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı uçak seferleriyle ilgili açıklama yaptı. Aycı açıklamasında iç hat seferlerinin 4 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

THY, daha önce yaptığı açıklamada iç ve dış hat uçuşlarını durdurma kararını 28 Mayıs'a kadar uzattığını duyurmuştu.


DIŞ HAT SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yurt dışı uçuş seferleriyle de ilgili açıklama yapan Aycı, THY seferlerinin dış hatta 10 Haziran'a kadar uzatıldığını bildirdi.

SEFER SAYISI AZALACAK MI?

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Sefer sayılarında doğal olarak bir miktar azalma meydana gelecek. Kademeli olarak uçuşları açacağız. Örneğin her şey iyi gittiği takdirde uçuşlara başladığımızı düşünelim belli hatlarda uçuşlara başlayacağız. Örneğin; İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir, İstanbul-Trabzon, İstanbul Antalya gibi büyükşehirlerimize uçuşlarımızı açacağız.
Buna uygun bir plan yaptık. Türkiye'de yaklaşık 12 ila 14 destinasyonda açılışla birlikte o hafta uçmaya başlayabilmeyi uygun görüyoruz.'

UÇAĞA İNİŞ VE BİNİŞLER NASIL OLACAK?

Koronavirüs nedeniyle uçuşlarını bir süre askıya alan ve 5 Haziran itibariyle iç hat uçuşlarına başlamayı planlayan THY, uçuşta da yeni bir döneme giriyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak yolcuların uçuş esnasında dikkat etmesi gereken konuları açıkladı.

Ekşi, "Şimdi uçuşa hazırlanma zamanı. Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var. Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile. Maskeni tak. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun. Sosyal mesafeni koru, mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. Hijyene dikkat, el yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat" diye paylaşımlarda bulundu.