65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman? 65 yaş üstüne seyahat izninin getirilmesinin ardından 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorusuna yanıt aranıyor. 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman sorusu gündeme oturdu. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşlı kişilerin evlerinde kalması için kısıtlama getirilmişti. Normalleşme adımlarıyla birlikte bu yasaklar hafifletilmeye başlandı.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2020, 16:20 Güncelleme 27 Mayıs 2020, 16:20
65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

İÇİNDEKİLER

65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmişti. Kısıtlama nedeniyle uzun süredir evde kalan vatandaşlara belirli dönemlerde sokağa çıkma izni getirilmişti. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman?

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

65 yaş üstü için bu hafta herhangi bir izin kararı alınmadı. Önümüzdeki günlerde yeni bir izin kararının çıkması bekleniyor. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA CEZA KAÇ LİRA?

Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesine göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

İKİNCİ NORMALLEŞME TAKVİMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme döneminin artık başladığını ve tedbirli olarak tüm ulaşım modlarını yeniden hayata geçireceklerini belirten Karaismailoğlu, yeni dönemdeki seferlere dair şu bilgileri verdi:

"Covid-19 tedbirleri nedeniyle ara verilen YHT seferleri, perşembe günü saat 07.00'de Ankara-İstanbul seferi ile başlatılıyor. İlk yüksek hızlı trenimizi sabah İstanbul'a uğurlayacağız. Trenimiz yarı kapasiteyle çalışacak. Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) kodu almış ve seyahat belgesi olan vatandaşlarımız bu seferde seyahat edebilecek."

İlk normalleşme takvimi: Birinci normalleşme takvimi 11 Mayıs günü başladı.

İkinci normalleşme takvimi: 27 Mayıs ikinci normalleşme takvimi başlayacak.

İşte normalleşme takvimi:

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temini 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

Belediye kredi ve İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs'ta yeniden açılacak. Salgın hastaneleri sayıları 1 Haziran'dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

29 Mayıs'tan itibaren camilerde cuma namazı kılınabilecek.

YKS 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra iflas takipleri durdurulması 15 Haziran'da sona erecek.