Paralel evren nedir? Paralel evren var mı? NASA'dan açıklama geldi!

Uzun zamandır merak edilen paralel evren var mı? Sorusu ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. NASA’nin yeni araştırması hep hayal olarak kalan paralel evrenin gerçekte de var olabileceğini gösteriyor. Gündemde çok konuşulan bu haber ile birlikte Paralel evren nedir? Sorusunun yanıtı da arama motorları üzerinden çok sık sorgulanmaya başladı. Peki NASA paralel evren ile ilgili nasıl bir açıklama yaptı? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2020, 12:07 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 12:07
Paralel evren nedir? Paralel evren var mı? NASA’dan açıklama geldi!

İÇİNDEKİLER

Paralel evrenin var olduğuna ilişkin bilimsel kanıtların olabileceği haberi gündemde büyük etki yarattı. NASA ve Hawaii Üniversitesi'nden Peter W.Gorham tarafından yürütülen araştırma bilim-kurgu filmlerine konu olan paralel evrenin var olduğunu yüksek oranda doğrular nitelikte. Parçacıkların zamanda geriye yolculuk edebildiği paralel evren hakında merak edilen tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

PARALEL EVREN VAR MI? NASA AÇIKLAMASI…

Paralel evrenle ilgili yıllardır bir kanıt arayan NASA, heyecanlandıran bir araştırmaya imza attı. Hawaii Üniversitesi'nden Peter W. Gorham tarafından yürütülen araştırmada bulunan veriler paralel evrenin olabileceği iddialarına neden oldu. Peter W. Gorham liderliğindeki bu araştırma grubu, Antartika buzullarının yüksek enerjili nötrinolarla etkileşime girdiğinde yaydığı radyo dalgalarını tespit eden özel olarak tasarlanmış bir balon kullanıyor.Balonun üçüncü uçuşu sırasında bilim insanları, önceki uçuşlardan gelen verileri tekrar gözden geçirmeye karar verdiler. Sinyal uzaydan değil, daha çok yerin altından geliyor gibi görünüyordu.

Araştırmada görev alan bir araştırmacı bulunan bu kanıtlarla ilgili şu açıklamaları yaptı: Araştırmadaki "bu sinyalleri açıklamak, bizimkiyle aynı büyük patlamada yaratılmış ve paralel olarak var olan karmaşık ve başka bir evrenin varlığını gerektiriyor. Bahsettiğimiz bu paralel dünyada, her şey ters bir şekilde pozitif-negatif olarak, sol-sağ olarak işliyor ve zaman geriye doğru gidiyor."

PARALEL EVREN NEDİR?

Çoklu Evrenler yaygın olarak kullanılan adıyla paralel evren kavramı, Büyük Patlamanın yanı sıra, diğer fizik problemlerine de bir çözüm sağlamaya adaydır. Çokluevren sonlu ve sonsuz var olan olası evrenlerin hipotezsel bütünüdür ve bu evrenler var olan her şeyi -bütün mekan, zaman, madde ve enerji ile birlikte fizik kanunları ve fiziksel değişimleri- kapsar. Bu evrenlere "paralel evrenler" ya da "alternatif evrenler" de denir. Çoklu Evrenler'de özel bir evren olmadığı gibi, tek bir Çoklu Evren modeli de yok.