AVM – Kafeler – Starbucks ve Lokantalar ne zaman açılacak?

AVM, kafeler, Starbucks ne zaman açılacak? Günlerdir evde karantina altında olan kişiler AVM kafe açılış tarihlerini sorguluyor. Virüs salgını nedeniyle sosyal hayat durdu.İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle vatandaşların toplu olarak bulunduğu avm, kafe, spor salonu, sinema ve tiyatro faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2020, 11:04 Güncelleme 17 Mayıs 2020, 16:26
AVM – Kafeler – Starbucks ve Lokantalar ne zaman açılacak?

İÇİNDEKİLER

AVM, kafeler, Starbucks ne zaman açılacak? İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle salgının önlenmesi adına AVM, kafeler ve Starbucks gibi kahve dükkanları kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını belirterek, bir normalleşme planının hazırlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, normal hayata dönüşün kademe kademe başlatılacağını belirterek, bir normalleşme planının hazırlandığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını sürdüreceklerini belirterek, AVM'lerin açılacağı tarih hakkında bilgi verdi. Bu gelişmenin ardından ise lokantalar, restaurant ve kafeler gibi mekanların açılış tarihi merak konusu oldu.

LOKANTALAR AVM KAFELER STARBUCKS NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını sürdüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

Aynı şekilde, Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek."

TARİH BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. Plana göre;

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Lokanta ve restaurant tarzı işletmelerin durumu hakkında bilgi verilmedi.