AK Parti’ye limonlu kumpas şüphelilerine adli kontrol tedbiri!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kumpas olarak lanse ettiği fakat AK Parti’ye kumpas olduğu ortaya çıkan “limon videosu” sonrası Mersin Erdemli İlçesi’ndeki şüpheliler gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen kameraman Mahmut Dölek, DP eski İlçe Başkanı Emrah Toraman ve çiftçi Ömer Tuncel hakkında karar verildi.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2020, 00:48 Güncelleme 28 Nisan 2020, 01:15
AK Parti’ye limonlu kumpas şüphelilerine adli kontrol tedbiri!

İÇİNDEKİLER

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na kumpas olarak lanse ettiği fakat AK Parti'ye kumpas çıkan "limon videosu" sonrası iddialar nedeniyle AK Parti Mersin İl Başkanı'nın şikayeti ile başlatılan soruşturma kapsamında kameraman Mahmut Dölek, DP eski İlçe Başkanı Emrah Toraman ve eski belediye başkanı Ömer Sezer, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde gözaltına alınmıştı.

Çiftçi Ömer Tuncer de gözaltına alınan isimlerdendi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VERİLDİ
Erdemli Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün Erdemli Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden eski belediye başkanı Ömer Sezer savcılık sorgusu ardından serbest bırakılırken Savcılığın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ettiği kameraman Mahmut Dölek, çiftçi Ömer Tuncel ve DP eski ilçe başkanı Emrah Toruman ise denetimli serbestlik ve yurt dışı çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bilindiği gibi olayı kurgulayan Mahmut Dölek'in 30 Mart 2019 seçimlerinde Millet İttifakı adayını desteklediği ortaya çıkmıştı. Dölek'in CHP'lilerle de çok sayıda fotoğrafı olduğu anlaşılmıştı.

DAMLA KAYA / SABAH