CHP'li İBB’den skandal 23 Nisan broşürü: Çocukları siyasi propagandaya alet ettiler

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları siyasete alet etti. İBB tarafından çocuklara gönderilen “Cumhuriyet ve Demokrasi” adlı kitapta; “Demokrasi İçin “Sandık” Şarttır Ama Yeterli Değildir” bölümü yer alıyor. İşte Sabah'tan Kenan Kıran'ın özel haberinin detayları...

Giriş Tarihi 23 Nisan 2020, 22:00 Güncelleme 23 Nisan 2020, 22:49
CHP’li İBB’den skandal 23 Nisan broşürü: Çocukları siyasi propagandaya alet ettiler

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları siyasete alet etti. Ekrem İmamoğlu tarafından çocuklara gönderilen paketlerde "Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitap yer aldı.

OKULLARDA DAĞITIMI DURDURULAN KİTAP BUGÜN ÇOCUKLARA DAĞITILDI!
"Cumhuriyet ve Demokrasi"
adlı kitabın Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Beylikdüzü Belediyesi tarafından basıldığı öğrenildi. Söz konusu kitabın, iki sene önce okullarda dağıtımının İstanbul Valiliği tarafından sakıncalı olduğu gerekçesiyle durdurulduğu ifade edildi.

"Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitabı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından dağıtması tepki topladı.


GENÇLER, "BAŞKAN ŞAŞIRMA, SABRIMIZI TAŞIRMA" PANKARTI TAŞIYOR!
"Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitapta, gençlerin "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" ifadelerin yer aldığı pankart taşıması ve slogan atmaları resmedilmiş.

Söz konusu resimde; gençlerin ellerinde, "Başkan şaşırma", "Sabrımızı taşırma" ve "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" yazılı dövizler taşıması dikkat çekiyor. Söz konusu çizimde yer alan bir kişinin terörist başı Abdullah Öcalan'a benzediği iddia ediliyor.

"SANDIK" ŞARTTIR AMA YETERLİ DEĞİLDİR"
"Cumhuriyet ve Demokrasi"
adlı kitapta; "Demokrasi İçin "Sandık" Şarttır Ama Yeterli Değildir" bölümü yer alıyor.

Söz konusu kitabın; "'Sandık' Şarttır Ama Yeterli Değildir" bölümünde; "Yöneticilerin seçimle belirlenmesi, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur ancak demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Bir rejimin demokrasi olabilmesi için, özgür ve dürüst seçimlerin yanı sıra kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, çoğulcu ve katılımcı bir siyasi ve sosyal yapı, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, yöneticilerin hesap verilebilir olmaları gibi ilkelerin de hayata geçirilmesi gerekir. Seçimle gelmiş olmak, yöneticilere demokrasinin temel ilkelerini ihlal etme, rafa kaldırma hakkını vermez" ifadeleri yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından; "100 bin çocuğumuza 23 Nisan paketleri ulaşıyor. Türkiye Bayrağı İstanbul'un çocukları özgür, mutlu ve Cumhuriyet ile büyüyecek" ifadelerini kullandı.






KENAN KIRAN / SABAH