Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs açıklaması: Ölüm oranı gripten 10 kat fazla

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkarak dünyayı adeta ele geçiren yeni tip koronavirüs şu ana kadar 1 milyon 600 bini aşkın kişiye bulaştı. Özellikle ağızdan çıkan damlacıklar ile bulaşan koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 100 bine dayandı. Koronavirüsle ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Corona virüs (Covid-19) ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2020, 10:22 Güncelleme 10 Nisan 2020, 10:33
Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan koronavirüs açıklaması: Ölüm oranı gripten 10 kat fazla

İÇİNDEKİLER

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Corona virüs (Covid-19) ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, diplomatik misyon şeflerine hitap etti. DSÖ'nün 5 Şubat'ta, farklı ülke ve bölgelere Covid-19 ile mücadele konusunda destek vermek amacıyla Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planı'nı başlattığını anımsatan Ghebreyesus, örgüte üye ülkelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ghebreyesus, üye ülkelerin şimdiye kadar toplam 800 milyon dolar taahhütte bulunduğunu, bu miktarın bir kısmının DSÖ'ye ulaştığını açıkladı.


DSÖ'nün, Çin'den ilk Covid-19 vakasını bildirmesinden bu yana 100 gün geçtiğini anımsatan Ghebreyesus, aradan geçen sürede virüsün küresel çapta yayılması nedeniyle ülkelerin sağlık sistemlerine aşırı yük bindiğini ve dünya ekonomisinin bozulduğunu belirtti.

Konuşmasında, Covid-19 ile gribi kıyaslayan Ghebreyesus, "Covid-19'un ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğu tahmin edilmektedir." diye konuştu.

Ghebreyesus, dünya liderlerine "birlik ve dayanışma" çağrısını yineleyerek Covid-19'un ulusal ve küresel düzeyde siyasete alet edilmemesini istedi.