Koronavirüs hangi il, ilçe, belde, mahallelerde var? İstanbul'da korona vakası en çok hangi ilçede var? Corona Türkiye CANLI harita!

Corona Türkiye harita dağılımı yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Koronavirüs hangi il, ilçe belde, mahallelerde var? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından koronavirüs ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Alınan önlemlere rağmen nüfus yoğunlu nedeniyle koronavirüsün en çok görüldüğü yer İstanbul oldu. Peki İstanbul'da koronavirüs vakası görülen ilçeler hangileri? İstanbul'da en çok vaka sayısı olan ilçe hangisi? Haberimizde yer alan Haritaya göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluk olduğu görüldü.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2020, 19:46 Güncelleme 08 Nisan 2020, 19:46
Koronavirüs hangi il, ilçe, belde, mahallelerde var? İstanbul’da korona vakası en çok hangi ilçede var? Corona Türkiye CANLI harita!

İÇİNDEKİLER

Corona Türkiye harita! Koronavirüs hangi il, ilçe belde, mahallelerde var? Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ABD, İran, İtalya gibi pek çok ülkede binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle ilgili yeni haberler geliyor. Günlük vaka sayısı hakkında açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: ''Bugün test sayımız 20 bin 23, vaka sayısı 3 bin 892, bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Toplam hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 725'e yükseldi. . Tüm dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde vaka sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha dengeliydi, 65 yaş üstü sınırlamasının olduğu dönemde yoğunluğun azaldığını görüyoruz'' dedi. İstanbul koronavirüsün merkezi konumunda bulunuyor. Peki İstanbul'da koronavirüs vaka sayısı bakımından hangi ilçe önde? Hangi ilçede ölüm daha fazla?

GÜNLÜK SAYILAR DUYURULDU

Günlük vaka sayısı hakkında açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

CORONA VİRÜS CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYINIZ

Bugün test sayımız 20 bin 23, vaka sayısı 3 bin 892, bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Toplam hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 725'e yükseldi.

Yapılan test sayılarının her gün arttı. 20 bini geçti. Test sayısı arttıkça vaka sayısının oran olarak azaldığını görüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde vaka sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha dengeliydi, 65 yaş üstü sınırlamasının olduğu dönemde yoğunluğun azaldığını görüyoruz.

İLDE YOĞUNLUK GÖRÜLDÜ

Haritaya göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluk olduğu görüldü.

Bakan Koca, haritayla ilgili şunları söyledi:

"Burada kırmızıyla işaretlenen bölgeler, yoğunluğun daha fazla olduğu bölgeler olarak yansımakta. Özellikle Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak. Özellikle bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu bu haritadan görmek mümkün. Ankara'dan mahalle mahalle sokak caddesine kadar yoğunluğun nerede olduğunu gösteren ve nasıl takip ettiğimize örnek olsun diye gördüğünüz bir tablo."

Türkiye geneli koronavirüs yoğunluk haritası

İstanbul geneli koronavirüs yoğunluk haritası

Ankara geneli koronavirüs yoğunluk haritası

İzmir geneli koronavirüs yoğunluk haritası

Kocaeli geneli koronavirüs yoğunluk haritası

Sakarya geneli koronavirüs yoğunluk haritası

Zonguldak geneli koronavirüs yoğunluk haritası

VAKALARIN YAŞ VE CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Koronavirüs istisnasız 81 ilimizde görüldükten sonra bu salgınla mücadelede yeni aşamaya geçtik. Hepimiz virüs tehdidi altındayız.

Artık her birimiz aynı hassasiyeti göstermek zorundayız, dayanışma içinde olmak zorundayız. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Ankara gibi şehirler yurt dışı gidiş gelişleri ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir.

Yurt dışı gelişlerin ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirler var. 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ın şehir giriş çıkışları durdurulmuştu. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için alınan tedbirler çok önemli.

İzolasyon kuralıla şehir şehir uymalıyız. Her aile de bu kurallara uymak zorundadır. 83 milyonu oluşturan bireylerin izolasyonu hayt tarzına getirmesi gerekir. Kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecek

Burada 2 taraf var. Birisi virüs, biri de biziz. Bu virüs, bazı devletlerin bile birbirlerine tutumunu değiştirdi. Tedbirli olma, işbirliği yapma zamanıdır. Ortak payda insanın sağlığıdır.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU OLUŞTURULDU

35 bilim insanının oluşturduğu Bilim Kurulu kuruldu. Rehberlik etti. Mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Daha iyi organize olabilmemiz için tavsiyeler ortaya çıktı. Toplum Bilimleri Kurulu oluşturduk. bu kurul toplumsal öneriler getirecek. Toplum olarak, aile olarak bireyler olarak nelerden kaçınmamız gerektiği dışında bizlere yardım edecek. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

YAŞ BİR GÜVENCE OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Artık sadece yaşlı hastalarda can kaybı yaşanmıyor. Genç hastalarda, kronik hastalığı olan hastalarda da can kayıpları yaşanıyor. Genç yaş bir güvence görülmemeli

TEST SAYISI 30 BİNE ÇIKACAK

Günlük test sayılarımızı artırıyoruz. Önümüzdeki hafta günlük test sayımızı 30 bine çıkarmış olacağız.

İLAÇ HAKKINDA AÇIKLAMA

Son zamanda vakalarımızda akciğer enfeksiyonunda geçişte azalma sağladık. İlaç tedavisine erken başlamamızın rolü olduğunu düşünüyoruz. Biz dünyayı beklemeden ilacı temin etmiştik ve tedavilerde kullanmıştık. Dünya şimdi bu ilacı almak için çaba sarf ediyor.

Sağlık sistemimizin gücü bizlere güven verecek düzeyde.

AŞI ÇALIŞMALARINA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Bakanlığımız aşı çalışmalarına devam eden bilim insanlarımıza öncülük ediyor. Evde izole edilmesi gerekenleri dijital yöntemle takip edeceğiz. Gerektiğinde hemen uyaracağımız sistemin hazırlıklarını tamamladık.

HASTALARA DİJİTAL TAKİP

* Hastalarımızın ve temaslıların kendilerini izole etme koşullarından taviz vermemiz mümkün değildir. Bu yüzden evde izole edilmesi gereken hastalarımızı dijital yöntemle takip edeceğiz. Kendilerini hemen uyaracağımız bir sistemin hazırlıklarını da tamamladık. Bu sıkı tedbirin detaylarını daha sonra açıklayacağım. Bütün tedbirlerimize rağmen virüs kişiden kişiye bulaşmaya devam ediyor.

* Özellikle riskli olan sağlık personelimizin taramadan geçirilmesi bugün de gündem yapıldı, buna da başlıyoruz. Covid dışı hastalar dahil olmak üzere, yoğun bakımlarda kapasitemizin yüzde 62'si dolu, yüzde 38'i boş. Yoğun bakımla ilgili hiçbir hastane, özel hastaneler de yoğun bakımda yatan hiçbir hastadan ücret alamazlar.