A Haber canlı izle! Başkan Erdoğan ulusa sesleniş canlı izle!

Başkan Erdoğan ulusa sesleniş canlı izle! A Haber canlı izle! Başkan Erdoğan, 3 Nisan akşamı ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirecek. Salgına karşı alınacak son tedbirlerin açıklanacağı konuşma için meraklı bekleyiş sürüyor. Başkan Erdoğan ulusa sesleniş konuşması canlı izleme ekranı haberimizde!

Giriş Tarihi 03 Nisan 2020, 20:11 Güncelleme 03 Nisan 2020, 20:59
A Haber canlı izle! Başkan Erdoğan ulusa sesleniş canlı izle!

İÇİNDEKİLER

A Haber canlı izle! Başkan Erdoğan ulusa sesleniş canlı izle! Türkiye'nin Corona virüsle mücadele ettiği günlerde Başkan Erdoğan ulusa sesleniş. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarının ardından, devlet tarafından alınacak son tedbirlerin açıklanacağı karar merakla bekleniyor. İşte, A Haber canlı izleme ekranı!

A HABER CANLI İZLE!

AHaber CANLI YAYIN

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamasında duyurduğu tedbirler:

Bu gece yarısı ile yeni tedbirleri ekliyoruz. Şehirler arası toplu taşımayı izine bağlamıştık. Kendi araçları ile yolculuk yapan vatandaşlarımızı da kontrole tabi tutuyorduk. Bu gece ile 30 Büyükşehir ile Zonguldak şehrimizi araç giriş çıkışını kapatıyoruz.

Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanların bu şehirlerden transit geçişleri devam edecek. 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta başlatacağımızın araç yasağı süresi 15 ile başlayacak.

Daha önce 65 yaş üzeri için alınan sokağa çıkma yasağını 20 yaş altı gençlerimiz için de alıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın sadece çalışmak veya temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek, bunun dışında herkesin evinde kalmasını istiyoruz.

Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi toplu bulunan yerlerde herkesin maske takması zorunlu olacak.

Toplu çalışılan yerlerde de tedbirler alınacak. Şehirlerimizin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için kararlar alınacak.

Sokaklar dahil insanlarımız kabalık olarak bir yerde bulunamayacak. Israrla kurallara uymayanlara gereken ceza uygulanacaktır.

TAVSİYELER İLETİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada şunları söyledi:

Bu kadar kişi gözlem ve tedavi altına alınmadan önce de virüs taşıyordu. Şüpheli görülüp karantinaya alınmadan öncede işlerini sürdürüyorlardı. Arkadaşlarıyla buluşuyor kalabalık ortamlara giriyorlardı. Tespit edilmemiş başka hastalar gerçeğini ilave edin. Yayılımın ne kadar kolay olduğunu hatırlayın. Virüsün yayılım zincirini kıracak, kendimizi izole edeceğiz. Büyüklerimi uyarıyorum evden çıkmayın. Gençlerimizi uyarıyorum, virüsü taşıyıp taşımadığını bilemezsiniz.

Gençlerimizin bizi anlayacağından emin olmak istiyorum. Bilim Kurulu salgının riskle hissedildiği yerlerde daha sıkı önlemler alınması gerektiği kararını aldı. Sayın Cumhurbaşkanmıza bu kararları ilettik.