CHP'li İBB yönetimi hala sosyal mesafeye uymuyor! Otobüsler tıklım tıklım!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün Türkiye’ye de sıçramasının ardından hükümet bir dizi önlemler hayata geçirdi. Bu önlemler arasında toplu taşımada sosyal mesafe kuralı da yer aldı. Türkiye koronavirüsle mücadelede sosyal mesafeye önem verirken, CHP’li İBB yönetimi bu kurala uymadı. Skandal ortaya çıkınca ise ‘organizasyon’ diyerek suçlamaları kabul etmedi. Ancak İstanbul’da bugün de otobüsler doldu taştı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2020, 11:38 Güncelleme 31 Mart 2020, 11:46
CHP’li İBB yönetimi hala sosyal mesafeye uymuyor! Otobüsler tıklım tıklım!

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs vakalarının Türkiye'ye sıçramasıyla birlikte başta hükümet tarafından olmak üzere birtakım tedbirler alındı.

Bu tedbirlerin en önemlisi ise sosyal mesafe...

İSTANBUL'DA HER SABAH AYNI MANZARA
3 gündür İstanbul'daki yoğun olan toplu taşımalardan gelen görüntüleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yalanlarken, aynı görüntüler gelmeye yine devam ediyor.

İBB, toplu ulaşım seferlerini azaltınca metrobüs ve otobüslerde büyük yoğunluk yaşandı ve sosyal mesafe hiçe sayıldı.

Bu sabah da işe gitmek zorunda olan yolcular, aynı sıkıntıyı yaşayınca duruma büyük tepki gösterdi.

İBB SÖZCÜSÜ: ORGANİZASYON
Daha önceki çekilen toplu taşımalardaki yoğunluk görüntülerine ilişkin açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaşananların organizasyon olduğunu söyleyip durumu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etmişti.

İMAMOĞLU: MAÇA GİTMİYORLAR, NAMAZA GİTMİYORLAR..
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaşanan kalabalığın organizasyon olduğunu düşünüyor.

Dün FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan İmamoğlu, ortaya çıkan görüntülere ilişkin "Görüntüleri izlerken kanım dondu. Maça gitmiyorlar, sabah namazına gitmiyorlar, pazar günü iş güç de yok. Eğer siyaset buysa lanet olsun siyasete. Dünya değişti ama kafalar değişmedi." dedi.