Son dakika: Başkan Erdoğan, bakanlarla telekonferans üzerinden görüştü

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarla telekonferans üzerinden görüştü. Başkan Erdoğan, son durumla ilgili bakanlardan bilgi aldı. Başkan Erdoğan'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile arasındaki el yıkama diyaloğu gülümsetti.

Giriş Tarihi 25 Mart 2020, 10:50 Güncelleme 25 Mart 2020, 12:12
Son dakika: Başkan Erdoğan, bakanlarla telekonferans üzerinden görüştü

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde koronavirüse karşı alınan tedbirleri bir kez daha bakanlarla gerçekleştirdiği telekonferans toplantısında değerlendirdi. Bakanlarla tek tek yapılan görüşmede, virüse karşı alınan önlemler ve son durum masaya yatırıldı. Toplantıda Erdoğan'a İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.


GÜLÜMSETEN DİYALOG
Başkan Erdoğan, konferansta bakanlara çeşitli önerilerde bulundu. Erdoğan'ın, koronavirüse karşı dezenfektan ile elleri temizleme meselesine ilişkin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile arasındaki diyalog gülümsetti.



"FATİH NASIL YAPACAĞINI BİLMİYOR"
Erdoğan, söz konusu diyalogda "Eğer gerçekten şu söylediğiniz dezenfektan hakikaten bu işi gördüğüne göre çok ciddi bir reklam kampanyasına girip şu dezenfektanla bu açığı kapatalım. Siz bundan bize de bir gönderin. Ama elimizi mahvetmesin ha! (Bor maddesi) Mustafa bey denedi mi? Sen denedin mi? Fatih bey orada şimdi deniyor. Ama nasıl yapacağını bilmiyor. Kurallara uygun değil. Bir defa bunu böyle yapacaksın." ifadelerini kullandı.





ÇAVUŞOĞLU'NA SOSYAL MESAFE UYARISI
Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde "Bu kadar yakın olmamanız lazım birbirinize. Kaç metre var aranızda. En az 1.5 metre olmalı" diyerek sosyal mesafe uyarısında bulundu. Bakan Çavuşoğlu'nun "Bakanlığımızın en büyük odası burası" yanıtı karşısında gülümseyen Erdoğan, "Sen yeni inşaatı istiyorsun. Sen yerim dar diyorsun yani" ifadelerini kullandı.