Kronik hastalık nedir? Kronik hastalık çeşitleri hangileridir? İşte detaylar

Kronik hastalık nedir? Bu akşam İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından, saat 24.00'ten itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını bildirdi. Açıklamayla birlikte vatandaşların merakla araştırdığı konulardan birisi de kronik hastalık oldu. Peki, kronik hastalık çeşitleri hangileridir? İşte detaylar

Giriş Tarihi 21 Mart 2020, 22:01 Güncelleme 21 Mart 2020, 22:03
Kronik hastalık nedir? Kronik hastalık çeşitleri hangileridir? İşte detaylar

İÇİNDEKİLER

Kronik hastalık nedir? Kronik hastalık çeşitleri hangileridir? İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır" denildi. İşte kronik hastalıklarla ilgili detaylar

KRONİK HASTALIK NEDİR?

Kronik ya da süreğen, müzmin, Vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam eden, kimi zaman hayat boyu düzelmeyen ve tedavi imkânları daha sınırlı kabul edilen hastalık türüdür.

KRONİK HASTALIK ÇEŞİTLERİ HANGİLERİDİR?

Solunum yolu, kanser, kalp-damar, psikiyatrik, kas, nörolojik, mide-bağırsak, kanser, kulak, böbrek hastalıkları kronik hastalık çeşitlerindendir.

KRONİK HASTALIKLARIN ÖZELLİKLERİ

• Tam kür genellikle sağlanamaz ve genellikle orta yaşta baslar, ömür boyu sürer.
• Zaman zaman iyileşme dönemine girse de tekrarlar
•Risk faktörleriyle karşılaşma ile hastalığın ortaya çıkması arasında geçen süre çok uzun olabilir.
• Hastanın periyodik tıbbi bakımları olmalıdır.
• Ekonomik yükü çok artırırlar.

KRONİK SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI

Astım: Astım, solunum yollarının süregelen bir iltihap sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına ve bazı etkenlerle zaman zaman daralmasına neden olan bir solunum yolu hastalığıdır.

Koah: Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), zayıf hava akışının görüldüğü obstrüktif bir akciğer hastalığıdır. Tipik olarak zamanla daha kötüleşir. Ana belirtileri nefes darlığı, öksürme ve balgam üretimidir. Kronik bronşit sahibi insanların çoğu aynı zamanda KOAH hastasıdır.