meb.gov.tr 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulama! Sözleşmeli öğretmen taban puanları açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları için heyecan dorukta. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulaması meb.gov.tr adresinden yapılıyor. Sözleşmeli öğretmen taban puanları binlerce öğretmen adayı tarafından araştırılıyor. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 18 Mart Çarşamba günü yapılacağı duyurulmuştu. Ancak saat 16:00 itibariyle henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. İşte, sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulama sayfası!

Giriş Tarihi 18 Mart 2020, 16:13 Güncelleme 18 Mart 2020, 16:13
meb.gov.tr 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulama! Sözleşmeli öğretmen taban puanları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? 18 Mart sözleşmeli öğretmen sonuçları meb.gov.tr adresinden açıklanıyor. 20 bin kişi bu süreçte sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Atanan öğretmenler şu an güvenlik soruşturmasına tabi tutulmayacaklardır. Öğretmenlerin ne zaman göreve başlayacağı ise belirsizliğini koruyor. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarnın 18 Mart günü açıklanacağı duyuruldu. Saat 16:00 itibariyle sonuçların açıklanmaması nedeniyle sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

SONUÇLAR SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Sonuçların saat kaçta açıklanacağına dair bir duyuru henüz yapılmadı. Birkaç saat içinde atama sonuçlarının duyurulması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA!

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Elektronik posta adresinin hatalı veya eksik olması ya da aktif olmaması durumunda oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar sorumlu olacaktır.

ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğretmen atama sonucu atanan öğretmenlerin göreve başlaması konusunda daha önce yapılan güvenlik soruşturmaları için uzun süre bekleniyordu fakat Anayasa Mahkemesi tarafından güvenlik soruşturmasının kaldırılmasından sonra yeni bir düzenleme yapılmadığı için atanan öğretmenler şu an güvenlik soruşturmasına tabi tutulmayacaklardır.

Bu konuda en büyük engel okulların şu an korana virüsü tedbirleri kapsamında kapalı olmasından ötürü olacaktır. Ataması gerçekleştiren öğretmenlerin için MEB tarafından atama kararnamelerin ne zaman illere gönderileceği konusunda da yetkililerden şuana kadar bir resmi bir açıklama bulunmuyor.

Ataması yapılan öğretmenlerden istenen belgeler neler?

Sözleşmeli öğretmen olarak atanan öğretmen adaylarında bazı belgeler istenecektir.

Bu belgeler ;

Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.

Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

Güncel tarihli Adli Sicil Kaydını gösterir belge, istenecektir.