Son dakika: Sosyal medyada dolaşan sahte genelge ile ilgili savcılık harekete geçti

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya ve Whatsapp üzerinden yayılan koronavirüs belgesinin gerçek dışı olduğunu açıkladı. Sosyal medyada FETÖ ve PKK'lı hesaplarca paylaşılarak panik yaratılmaya çalışılan belgelerle ilgili Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "Sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan "GİZLİ" belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR." dedi. Sahte genelge ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı.

Giriş Tarihi 16 Mart 2020, 12:11 Güncelleme 16 Mart 2020, 14:38
Son dakika: Sosyal medyada dolaşan sahte genelge ile ilgili savcılık harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya ve bazı WhatsApp grupları üzerinden yayılan ve koronavirüs genelgesi olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı imza, kaşe ve logoları kullanılarak hazırlanan ve sözde tedbirlerin bulunduğu belgenin "Gerçek dışı" olduğunu söyleyen Koca, belgenin bazı odaklar tarafından "panik yaratacağı bilerek uydurulduğunu" söyledi.

Koca'nın sahte belge açıklaması:
Sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan "GİZLİ" belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, koronavirüs ile ilgili sosyal medyada "gizli belge" başlığıyla yayılan görsele ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan görselde gerçek dışı bilgilere yer verildiğine ilişkin tespit üzerine ilgililer hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan, koronavirüsle ilgili sosyal medya ve WhatsApp'tan "gizli belge" başlığıyla yayılan görselin gerçek dışı olduğunu açıklamıştı.

İŞTE O SAHTE BELGE

FETÖ/PKK'NIN MONTAJ BELGELİ OYUNU
Koronavirüs salgını nedeniyle halkı panik ve korku içerisine sokmaya çalışan bazı FETÖ'cü ve PKK'lı hesaplar, montaj belge ile sosyal medya üzerinden operasyona başladı. FETÖ'cü ve PKK'lı hesaplardan yapılan paylaşımlarla gerçek olmayan genelge ile panik yaratılırken, Türkiye'nin büyük bir kaosa sürüklenmesi amaçlandı.



GEREKLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur sosyal medyayı yalan ve Bakanlık adına, bakanlık mühür, kaşe ve logolarıyla üretilmiş sahte evraklarla karşı dikkatli olmaya çağırdı ve bu kişilerle ilgili işlemlerin başlatıldığını belirtti. Sahte belgeyi ifşa ettiği son dakika açıklamasında Cesur "Bu belge sahte, bu haber yalan. Kesinlikle itibar etmeyiniz. Hesabın kapatılması için Twitter nezdinde gerekli işlem başlatıldı, sizler de lütfen şikayet ediniz" ifadelerini kullanan Cesur vatandaşın Koronavirüs konusundaki hassasiyetini istismar eden bu hesaplar ve sahipleri için gerekli çalışmaların başlatıldığını ilan etti.

BAKANLIK TAKİPTE
Ayrıca İçişleri Bakanlığı Corona virüsü tesbirleri kapsamında sosyal medya, haber, basın yayın organları üzerinden kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişim, sahte belge ve paylaşımlarla olumsuz sonuçlara neden olabilecek durumlara karşı takipte olunacağını ve işlem yapılacağını belirtti.