CHP'li Bolu Belediyesi'ne vatandaştan büyük tepki: Gizledikleri kirli ittifak ifşa oldu

Yerel seçimlerde Bolu’dan Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın HDP desteği aldığı ortaya çıktı. CHP ile MHP’nin mahkemeye taşınan oy kavgasına sokaktaki vatandaş tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Resmi olarak söyleyemedikleri kirli ittifakları, ifşa oldu” dedi. Söz konusu ittifakın CHP’li seçmene büyük hakaret olduğu dile getirildi.

Giriş Tarihi 15 Mart 2020, 07:18 Güncelleme 15 Mart 2020, 08:26
CHP’li Bolu Belediyesi’ne vatandaştan büyük tepki: Gizledikleri kirli ittifak ifşa oldu

İÇİNDEKİLER

CHP ve HDP'nin yerel seçimdeki kirli ittifakı Bolu'da emanet oy kavgasına dönüştü. Bolu HDP İl Başkanı İbrahim Yolcu, davetli olarak gittiği CHP kongresinden kendisini kovduğunu öne süren CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında savcılığa başvurarak 4 bin oyu geri istedi. Yeniden açıklama yapan Özcan ise "Kovdum lafına bozulmuş, utanmadan suç duyurusunda bulunmuş. Bundan sonra benim HDP'lilerle işim olmaz" dedi. Yolcu ise HDP'ye katılmadan önce CHP delegesi olduğunu, Özcan'ın da bir dönem kendi avukatlığını yaptığını söyledi. Vatandaş, iki partinin, tepki çekmemek için resmen duyurmadığı ittifakın, bu kavgayla ortaya döküldüğünü ifade etti.

ŞANLIURFA - Feyyaz GÜNDOĞAN (65): Bu zaten hiç şaşırtıcı olmadı. Anlaşılan PKK, CHP ile yol ayrımına girmiştir. PKK, başka projenin peşindedir.
ERZURUM - Hasan ÇAKMAK (56): İçeride Atatürk'ün partisi ile Apo'nun partisi bir araya gelince, dışarının yaptıklarına da pek şaşıramıyoruz. Bu CHP seçmenine de büyük bir haksızlıktır aslında.

SONLARI HÜSRAN OLACAK
BURSA - Mahmut Baydar (40):
Erdoğan düşmanlığından gözü dönmüş olan bu iki parti şimdi birbirine düştü. Türkiye'nin önlenemez yükselişini durdurmaya çalışmanın sonu her zaman hüsran olacaktır.
KOCAELİ - Metin Öndeş (52): Seçimde gizlemeye çalıştıkları ittifak gün yüzüne çıktı. Belediyelerde istediklerini yapamayınca da birbirlerine girdiler.
BOLU -Aslı Şentürk (45): Biz ilk günden CHP-HDP gizli ittifakını dile getirdik ama ispatlayamadık. Tanju Özcan bu sefer fena yakalandı.
TRABZON: Fatih Yılmaz (33): Ülke meselesi düşüncesi olmayan iki parti, çıkarları ters düşünce birbirlerinin ipini çekmeye başladılar.
ADANA - Emrah Alyaprak (35): HDP, ortaklığın köprüyü geçene kadar değil sonuna kadar devam etmesini ve bunun herkes tarafından bilinmesini istiyor.
KAYSERİ - Taner Afşar: CHP ve HDP ittifakı basit bir siyasi yakınlaşma değil, Erdoğan nefreti üzerinden kurgulananmış bir birlikteliktir.
KIRŞEHİR:
Fahrettin Toker (26): Sözde gizliyorlar ama balık baştan kokuyor.

"BEN ESKİ CHP'LİYİM, TANJU ÖZCAN DA AVUKATIMDI"
Bu açıklamaya da cevap veren İbrahim Yolcu ise HDP'ye geçmeden önce CHP mahalle delegesi olduğunu ve Tanju Özcan'ın bir dönem kendisinin avukatlığını yaptığını öne sürerek, "Bolu'da yapılmayan hizmetler var. Yapılmayan işleri örtbas etmek için böyle şeylere tevessül ediyorlar. Tanju Özcan'ın artık Bolu'da CHP'de siyaset yapabileceğini düşünmüyorum. Yine aleyhimizde konuşmuş. HDP'lileri görmek istemiyor diye, göç edecek halimiz yok. İstemiyorsa kendisi Ankara'ya gidebilir. Bizim gidecek başka yerimiz yok" diye konuştu. (Sabah)