Koronavirüs kabusu sürüyor: 3 bin 497 kişiyi hayatını kaybetti

Coronavirüs, kabusu yedi kıtaya yayıldı. 3 bin 497 kişiyi hayattan kopardı. Komşu İran’da tüm tedbirlere rağmen vaka sayısı arttı. ABD’de büyük korku yaşayan vatandaşlar market raflarını boşalttı. Türkiye ise virüse karşı verdiği mücadeleyle takdir topladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2020 Güncelleme 08 Mart 2020, 06:59
Koronavirüs kabusu sürüyor: 3 bin 497 kişiyi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık'ta ortaya çıkan Coronavirüs, dünyaya ölüm saçtı! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 72'ye, vaka sayısı ise 80 bin 651'e çıktı. Dünya genelinde toplam can kaybının 3 bin 497 olduğu açıklandı. Dün, Çin'de Coronavirüs tedavisi görenlerin kaldığı otel yıkıldı. 70 kişi enkaz altında kaldı.

Türkiye, virüse karşı aldığı tedbirlerle tüm dünyaya örnek olmayı başardı. Aralarında Bulgaristan, Çin, İngiltere, ABD ve İtalya'nın bulunduğu 26 ülke virüsle mücadelede Türkiye'ye yardım çağrısı yaptı. Büyükelçilikleri aracılığıyla, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile ortak çalışmak istediklerini vurguladı.



VİRÜS MODASI!
İtalya'da meydanlar ile birlikte dünyaca ünlü markaların mağazaları bile boş kaldı. Vitrinlerden şık elbiseler yerine maskeler sergilenmeye başladı. Ülkede dün 36 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 233'e yükseldi.

Virüs, Balkanlar'da da kendini gösterdi. Hırvatistan ve Kuzey Makedonya'nın ardından Sırbistan'da da ilk vaka tespit edildi. Ülkede 43 yaşındaki İ.Ç. isimli bir vatandaşın tedavi altına alındığı belirtildi.



FATMA REHBER

CAN KAYBI ARTIYOR
İRAN'DA virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 145'e çıktı. Milletvekili Fatma Rehber'in de hayatını kaybettiği açıklandı. İlk vakanın 19 Şubat'ta görüldüğü İran'da 24 milletvekilinin de coronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.



SINIRLI STOK
ABD'de de panik vardı. Coronavirüs nedeniyle halk, tuvalet kağıdı stoğu yaptı. Sınırlı sayıdaki maskeleri almak için yarıştı.



SEYİRCİSİZ OYNAMAM

Basketbolcu LeBron James NBA'in maçların seyircisiz oynanması kararını eleştirdi. "Taraftarın olmadığı bir maçta oynamam" dedi.




FRANSA'DA DEFNEDİLECEK

FRANSA'DA yaşayan Türk vatandaşı Halil Bıçkı (64) Perşembe günü Coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bıçkı'nın Salı günü Fransa'da defnedileceği öğrenildi.