Son dakika: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP'li Engin Özkoç'a soruşturma

Son dakika haberi... CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Başkan Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda söylediği "Türkiye'nin mücadelesini lekelemek isteyenler alçaktır, şerefsizdir, haindir" sözleri üzerine kameralar karşısına geçerek Başkan Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullandı. Özkoç'un ifadeleri sonrası  Başkan Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, A haber canlı yayında yaptığı açıklamada "Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız. Özkoç hakkında Maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Giriş Tarihi 04 Mart 2020, 16:46 Güncelleme 04 Mart 2020, 17:37
Son dakika: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden CHP’li Engin Özkoç’a soruşturma

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda İdlib'de düzenlenen Bahar Kalkanı Harekatı'na ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye düşmanlarını hedef alan Erdoğan, "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftirayla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun, açık ve net söylüyorum; haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir." ifadelerini kullandı.



ÖZKOÇ'TAN SKANDAL İFADELER
Erdoğan'ın sözleri üzerine kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Başkan Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullandı. Her fırsatta Esad'la barışalım diyen partinin Grup Başkanvekili, partisinin Esad sevdasını unutup özellikle son operasyonlarla Esad'a büyük darbe vurulmasını sağlayan Başkan Erdoğan için "3 Milyon Müslümanın katline onay veren, şehitlere kelle diyen bir kişi, Halsiyetsizdir! Şerefsizdir! Onursuzdur! Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olamaz!" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.



"TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"
Başkan Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, A haber canlı yayında yaptığı açıklamda "Başkan Erdoğan'a daha önce de hakaretler olmuştu. Fakat Özkoç'un bugünkü açıklamaları siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız bir açıklama olarak nitelemek lazım. Bu düzeydeki açıklamalar sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik değil, cumhurbaşkanlığı makamını da itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalardır. CHP'nin yürüttüğü siyaset tarzı artık meşru bir siyaset anlayışından fazlasıyla uzaklaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliği, Türk Ceza Kanununda özel olarak himaye edilmektedir. TCK'da hakaret suçu normalde 125. maddede düzenlenmiştir ancak Cumhurbaşkanına hakaret suçu devlet ve millet aleyhine işlenen suçlar bölümünde yer almaktadır. Dolayısıyla bu açıklamalarla ilgili olarak soruşturma yapılıp dava açılması halinde ilgili kişiler TCK 299. maddesine göre yargılanacaktır. Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız." dedi.

Aydın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Seviyesiz ve düzeysiz açıklamalarınızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın Devlet ve Millet yararına yürüttüğü haklı mücadelesine duyduğunuz husumetin bir yansıması olduğunun farkındayız. Bu hadsiz açıklamaların, ve müptezel üslubun hesabını yargı önünde vereceksİniz." ifadelerini kullandı.



BU İLK SKANDALI DEĞİL!
CHP'li Özkoç'un Erdoğan hakkında kullandığı alçak ifadeler ilk değil. Özkoç, daha önce de Başkan Erdoğan'ı hedef almış ve haddini aşan ifadelere imza atmıştı.





FETÖ İMAMI İLE YAN YANA!
Erdoğan'a ağır hakaretler savuran CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un FETÖ imamı Mahmut Yeter ile yan yana görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Özkoç, FETÖ imamı Yeter'e "korkma, yanımda görüntü vermekten korkma" diye seslendiği görülmüştü.