Başkan Erdoğan'dan Suriye rejimine net uyarı: Omuz üstünde baş bırakmayız!

Başkan Erdoğan, İdlib'de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'nın hedefini açıkladı. Suriye rejimini bu sözlerle uyardı: Şu ana kadar rejimin verdiği kayıplar sadece bir başlangıçtır. Biz bu gafillere, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz. Askerimize kast edenleri yerle yeksan edeceğiz. Belirlenen sınırların dışına çıkmazlarsa, omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2020 Güncelleme 03 Mart 2020, 06:59
Başkan Erdoğan’dan Suriye rejimine net uyarı: Omuz üstünde baş bırakmayız!

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, İdlib'de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı'nın hedefini açıkladı. Suriye rejimini bu sözlerle uyardı:

Şu ana kadar rejimin verdiği kayıplar sadece bir başlangıçtır. Biz bu gafillere, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz. Askerimize kast edenleri yerle yeksan edeceğiz. Belirlenen sınırların dışına çıkmazlarsa, omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak.



SİHA'LARA DÜNYADAN BÜYÜK ÖVGÜ
TSK'nın Silahlı İnsansız Hava Araçları, dünyada ses getirdi. Yabancı gazeteler, "Ankara teknolojik gücünü gösterdi" dedi.



AB'YE TARİHİ MÜLTECİ RESTİ
Başkan Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Size 1 milyar Euro göndereceğiz.' diyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz? Bizi bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur. AB hala çifte standart uygulamaya devam ediyor." dedi.



Bulgaristan Başbakanı Borisov, mülteci sorunu nedeniyle Türkiye-Yunanistan- Bulgaristan arasında 6 Mart Cuma günü Sofya'da üçlü zirve önerisinde bulunduğunu ancak Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile aynı masaya oturmayı reddettiğini söyledi. Erdoğan da "Yunan askerinin bugün (dün) 2 kişiyi öldürmesi, bir kişiyi de ağır yaralaması süreci olumsuz etkilemiştir" diye konuştu.

Erdoğan: 'Size 1 milyar Euro göndereceğiz' diyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz? Biz bu parayı da istemiyoruz




BU DAHA BAŞLANGIÇ
Başkan Erdoğan, Suriye'de 2 bin 557 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini belirtti. "Gerçek gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz. Şayet belirlenen sınırların dışına çıkmazlarsa omuzların üstünde o başlar da kalmayacak" dedi.