1 Mart Suriye İdlib Bahar Kalkanı harekatı nedir? İdlib operasyonu başladı mı? Süre doldu o generaller öldürüldü

1 Mart Suriye İDLİB son dakika haberleri: Suriye İdlib Bahar Kalkanı harekatı an itibari ile başladı. Milli Savunma Bakanı canlı yayında açıkladı. Rudaw'ın son dakika olarak geçtiği bilgide Türkiye'nin Esad 'a verdiği sürenin dolduğu ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Söz konusu bilgide Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad'a verdiği sürenin dolduğuna yer verildi. Sürenin dolmasının ardından şiddetli çatışmaların başladığı bildirildi. Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu. İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı. Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Giriş Tarihi 01 Mart 2020, 13:17 Güncelleme 01 Mart 2020, 13:17
1 Mart Suriye İdlib Bahar Kalkanı harekatı nedir? İdlib operasyonu başladı mı? Süre doldu o generaller öldürüldü

İÇİNDEKİLER

1 Mart Suriye İDLİB son dakika haberleri: İdlib operasyonu başladı mı? Sorusu oldukça fazla araştırılıyor. Son gelen haberler ise operasyonun başladığı yönünde. Rudaw Haber Ajansı, Suriye 'de şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. Haberde Esad'a verilen sürenin dolduğu ve havalanan F-16 'ların Suriye semalarında uçtuğu bildirildi. Türkiye'nin verdiği süre dolmasının ardından İdlib'deki tansiyon gece 00:00'dan itibaren yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye'deki bazı hedeflere obüs atışı gerçekleştirdi. Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG'nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı.


SURİYE İDLİB SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Erdoğan-Putin zirvesi 5 Mart'ta Moskova'da yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağı İdlib zirvesinin tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Mart Perşembe günü Moskova'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

Diplomasi trafiği

Özellikle İdlib'de yükselen tansiyon ve son dönemde yaşanan sıcak gelişmelerle birlikte 34 Türk askerinin şehit edilmesi sonrasında iki ülke arasındaki diplomasi trafiği de hızlandı.

ASKERLERİMİZ BURADA ŞEHİT EDİLDİ

LAZKİYE'DEKİ HEDEFLERE OBÜS ATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin verdiği süre dolmasının ardından İdlib'deki tansiyon gece 00:00'dan itibaren yükseldi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye'deki bazı hedeflere obüs atışı gerçekleştirdi.

TEL RIFAT'TAKİ HEDEFLER VURULUYOR

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG'nin ortak hareket ettiği Tel Rıfat da hedefler arasındaydı. Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü ateş altına alındı.

ÇOK SAYIDA HAVA ARACI VE TANK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafından vuruldu. İdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alındı. Bu operasyonlarda çok sayıda hava aracı ve tankın kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Rus muhabir İdlib'den duyurdu: Hareket eden her şeyi vuruyorlar

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejimi güçlerinin saldırılarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük bir askeri operasyon başlattı. İdlib'deki Rus askeri muhabirin izlenimleri Türkiye'nin SİHA'lar ile yürütüğü operasyonların boyutunu gözler önüne serdi.

"Savaşın gidişatı farklı yönde ilerlemeye başladı"

İdlib semalarında Türk SİHA'ları görünmeye başladığı andan itibaren savaşın gidişatı farklı yönde ilerlemeye başladığını aktaran muhabir, "Bu SİHA'ların kullanılmasına baktığımızda, Türklerin paraya acımadıkları anlaşılıyor" diye konuştu.

"Hareket eden her şeyi vuruyorlar"

Rejim askerlerinin araçlarını saklamak zorunda kaldığını belirten Rus gazeteci, SİHA'ların Esed rejiminin en büyük sorunlarından biri haline geldiğini söyledi. Rus gazeteci, "Hareket eden tüm konvoyları, araçları ve motosikletleri vuruyorlar. Ön cephede Esed Rejimi askerleri bunları anlattı bize" ifadelerini kullandı..

Esed'in generallerini SİHA'larla vurduk operasyon sürüyor

34 mehmetçiğin şehit edilmesinin ardından İdlib'te operasyonlarına hız veren Türk Silahlı Kuvetleri, SİHA'larla Suriye ordusunu vurdu. İdlib'in Cebel el Zaviye bölgesinde vurulan bir binada SİHA'lar Esed ordusunun 3 kritik komutanını öldürdü.

İdlib'te rejim güçlerinin hava saldırısında 34 askerimizin şehit düşmesinin ardından Türkiye özellikle silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) nokta atışlarıyla Suriye ordusuna ağır ve önemli kayıplar verdirmeye başladı. Hürriyet'in haberine göre, yerel muhalif kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait SİHA'ların önceki gün, İdlib'in güneyinde Cebel el Zaviye bölgesinde Suriye Ordusu'na mensup bazı üst düzey komutanlarla alt kademedeki askerlerin bulunduğu binayı vurarak imha ettiğini bildirdi.

3 Tuğgeneral SİHA'larla öldürüldü

Önceki gece yarısı rejime ait bazı internet siteleri de Türk SİHA'larının atışları sonucu Esad rejiminin üst düzey üç komutanı tuğgeneraller Burhan Ramun ve İsmail Ali ile albay Mazer Fervati'nin etkisiz hale getirildiğinin doğru olduğu bilgisini paylaştı.

Üç katlı binada toplantı halindelerdi

Hürriyet, yerel kaynakların bu iddiasını teyit etti. Edinilen bilgiye göre, Esad rejiminin 124. Alay komutanı olan tuğgeneral Burhan Rahmun beraberinde tuğgeneral İsmail Ali, albay Mazen Fervati ve çok sayıda asker Cebel el Zaviye bölgesindeki üç katlı bir binada durum değerlendirmesi yapmak için toplantı halindeyken SİHA binayı nokta atışıyla vurdu. Türkiye'ye ait SİHA'nın operasyonunda Suriyeli üç komutanla birlikte çok sayıda rejim unsuru da etkisiz hale getirildi.

M-5'de konvoy vuruldu

SİHA'ların dün de Maarat el Numan'ın kuzeydoğusunda M-5 karayolu üzerinde Han el Sabl mevkiinde Suriye ordusuna ait bir askeri konvoy, Maasran'da bir Suriye karargâhı ile Tel Hadiye'deki iki obüs mevzisini vurduğu, muhaliflerin Suriye Milli Ordusu'nun da (SMO) Serakib'in güney kesimlerindeki bazı köyleri ele geçirdiği bildirildi. Ayrıca TSK'nın aynı bölgede kara destek unsurlarıyla yaptığı atışlar sonucu 4 Hizbullah militanının etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Buna karşılık Rusya savaş uçaklarının Serakib'i yoğun şekilde bombaladığı belirtildi. Güneyde de Hama kırsalında rejim unsurları birçok köyü top atışına tuttu.