Avusturya'da şoke eden Koronavirüs (Covid-19) kararı! İtalya'dan gelen seferler süresiz durduruldu!

Çin’de ortaya çıkan ve her geçen gün giderek yayılan yeni tip Koronavirüs yüzünden tüm dünya alarma geçti. Koronavirüsün İtalya’da 3 can almasının ardından diğer Avrupa ülkeleri vatandaşlarını korumak için harekete geçti. Ölümcül virüs nedeniyle kırmızı alarma geçen Avusturya, İtalya’dan düzenlenen tren seferlerinin süresiz bir şekilde durdurulduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2020, 09:27 Güncelleme 24 Şubat 2020, 13:06
Avusturya’da şoke eden Koronavirüs Covid-19 kararı! İtalya’dan gelen seferler süresiz durduruldu!

İÇİNDEKİLER

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve giderek tüm dünyaya yayılan ölümcül Korona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Avrupa ülkelerine de yayılan virüs nedeniyle dikkat çeken tedbirler alınıyor. İtalya'da Korona virüsü nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi. Ülke genelinde ise 157 virüs vakası tespit edildi. Avusturya ise son dakika kararıyla İtalya'dan yapılan seferleri durdurdu.

AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANINDAN KORONA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI
Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, seferlerin durdurulması kararıyla ilgili olarak Avusturya Haber Ajansı APA'ya açıklama yaptı. Nehammer, Avusturyalı yetkililerin söz konusu trenin ülkeye girmesini engellediklerini, trenin İtalya tarafında tutulduğunu belirterek, ileriye dönük alınacak önlem ve atılacak adımların İtalyan yetkililerle koordine içerisinde yapılacağını söyledi.

Avusturya'nın tren seferlerini durdurmasına İtalya'dan tepki geldi. Kovid-19 şüphesiyle hastaneye sevk edilen yolcuların virüs taşımadığının tespit edilmesine rağmen Avusturya tarafının aldığı kararın rahatsızlığa yol açtığı kaydedildi.