Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan "Gezi" kararına sert tepki: Apaçık bir ihanettir

Gezi davasındaki beraat kararına hükümetten çok sert tepki geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gezi Kalkışması amasız, fakatsız, apaçık bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2020, 17:53 Güncelleme 18 Şubat 2020, 18:04
Son dakika: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan Gezi kararına sert tepki: Apaçık bir ihanettir

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verilmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan sert tepki geldi.

"APAÇIK İHANETTİR"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'da yaptığı yorumda "Ülkemize en güzel yıllarını kaybettiren, demokrasimize ve ekonomimize en büyük darbeyi vuran, seçilmiş hükümeti vandallıkla devirmeyi amaçlayan, terör örgütlerinin panayır alanına dönen Gezi Kalkışması amasız, fakatsız, apaçık bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

9 SANIK TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİ
Gezi eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın 7. Duruşmasında karar çıktı. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 9 kişi beraat ederken, 7 firari sanık hakkında çıkarılan yakalama kararları kaldırılırken "ifadelerinin alınmasına yönelik" ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Mala zarar verme", "Nitelikli yağma", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "Kasten yaralama", "Tabiat ve kültür varlıklarını koruma kanununa muhalefet" suçlarından yargılanan 9 sanık Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mehmet Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığından sanıkların bu suçlardan beraatine ve bu gerekçelerle tutuklu sanık Osman Kavala'nın tahliyesine karar verdi.