Son dakika af haberleri: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan infaz düzenlemesi açıklaması! Son durum nedir?

Ceza düzenlemesi ve af yasası hakkında yapılan son dakika açıklamaları yüz binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Kalın kendisine yöneltilen infaz düzenlemesiyle ilgili soru hakkında da son detayları vatandaşlarla paylaştı. Peki, infaz düzenlemesinde son durum nedir? İşte detaylar

Giriş Tarihi 06 Şubat 2020, 20:37 Güncelleme 06 Şubat 2020, 20:37
Son dakika af haberleri: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan infaz düzenlemesi açıklaması! Son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

Af yasasındaki gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar konu hakkında yapılan son dakika açıklamalarını merak ediyor. Yakın bir zamanda açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz düzenlemesinin yakın zamanda Meclise geleceğini duyurdu. Bugün Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın infaz düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte infaz düzenlemesinde son durum

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada "İnfazla ilgili çalışma Adalet Bakanlığımız tarafından devam ettiriliyor. Özellikle Meclis'te belli bir oydaşma sağlamak üzere çalışma devam ediyor. Meclis'te tartışmasını öngörüyoruz. Çalışmanın ciddi bir noktaya geldiğini ifade edebilirim." ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

"İkinci yargı paketi Meclise ne zaman gelecek?" sorusu üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Meclisin gündeminde olacak bir konu. 'Şu tarihte olur ya da şu şekilde olur.' dememiz, Meclisin saygınlığına, yasamanın asliliğine aykırı olur. Cumhurbaşkanımız da 'Birkaç hafta içinde neticeye kavuşur.' dedi. Umut ediyorum Meclisimiz, AK Parti Grubu öncülüğünde uzlaşıyla bu konudaki talepleri de yerine getirecektir." dedi.

İnfaz düzenlemesine ilişkin soru üzerine Gül, "İnfaz düzenlemesi yakın zamanda Meclise gelecek. Uzun zamandır zaten çalışılıyor. Bu konuda son kararı elbette Meclis verecek. Grubumuzun sorduğu sorular ya da teknik hususlar var ama bu, siyaseten verilmesi gereken bir konu. Çünkü toplumu rahatsız etmemeniz lazım. Bu konuda beklentiyi de yine infaz hukuku, hakkaniyet, adalet çerçevesinde hazırlamak lazım. AK Parti Grubu da bunun üzerine çalışıyor." açıklamasını yaptı.