Çin Devlet Başkanı'ndan flaş Koronavirüs açıklaması: "Kritik aşamaya gelindi"

Çin’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya giderek yayılan yeni tip Koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunan devlet başkanı Xi Jinping, ölümcül coronavirüs salgınını engellemenin kritik aşamaya yükseldiği söyledi.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2020, 16:17 Güncelleme 05 Şubat 2020, 16:35
Çin Devlet Başkanı’ndan flaş Koronavirüs açıklaması: Kritik aşamaya gelindi

İÇİNDEKİLER

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ölümcül coronavirüs salgınını engellemenin kritik aşamaya yükseldiği uyarısı yaptı.

Çin devlet medyasında yer alan habere göre, ülke genelindeki tüm sağlı otoritelerinin coronavirüs ilgi ilgili gelişmelere ilişkin merkezi çok net bir şekilde ve tam zamanında yapmaları çağrısı da yapan Xi, aynı zamanda salgını engelleme çalışmalarının da kararlılık içinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Xi hafta başında yaptığı bir konuşmada da, giderek büyüyen coronavirüs salgınının, ülkesinin ekonomik ve sosyal istikrarını zarar verebilecek bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Coronavirüssalgını sonrası Çin hükümetiyle düzenlediği ikinci toplantısında Xi, coronavirüs ile ortaya çıkan kriz durumunun Pekin yönetimi için bir sınav niteliğinde olduğu uyarısı yaptı.

Xi ayrıca, Çin hükümet üyelerini ve devlet yetkililerini, salgının yayılmasını bir an önce kontrol altına alacak çözümler bulma konusunda da uyardı.